Nytt år, nya möjligheter?

Fan... Jag trodde inte att jag skulle göra det här... Men "grupptrycket", dvs. alla andra har gjort det, får mig att göra samma sak.

2007...  Vad kan man säga? Händelserikt kanske är ett ord som sammanfattar mycket. Få se nu...
Rysslandsresan till den totala misären, snöstorm inne på hotellrummen, brist på fräscha toaletter och sjukt smutsiga gator. Oförglömligt, lärorikt och ett bevis på att allting är trevligt i gott sällskap.
Studenten, med X antal fester i samband med den. För en kort stund kändes det som att allting faktiskt var över, att man var oövervinnerlig och hela livet låg framför en. Vilket det iofs gjorde.
Sommaren, alla slöa sommarkvällar, grillkvällar, joggingrundor, Trollsjön, bad i Torneälven och regnet. En tid av väntan och ovisshet.
Umeå, ny stad, nya möjligheter. Kan inte klaga. Flytta hemifrån, försöka att inte gå vilse (går ju... Jättebra.) och massa ansvar. Komma närmare en väldigt speciell vän. Plugga ännu mer, den här gången på universitet. Att ha en framtidsplan.
Kiruna måste nästan också få vara med på ett hörn. Må alla "loven" tillbringas i goda vänners sällskap! Som sagt var... Allt är vad man gör det till. Får inte glömma bort det.

Känner för frukost. 40 minuters samtalande om täcken och kuddar med Emil gjorde mig hungrig ^^ Nåväl. Får inte glömma bort min väntande anatomibok. Raringen ligger där på köksbordet, med autonoma nervsystemet uppslaget.


Wintersong

Älskade, saknade skidor!! Äntligen har jag fått stånka runt i skogen på mina snuttisar... Är ju inte alls så att jag har längtat efter dem i två månader nu, nej nej. Nåväl, kul var det. Raringarna får stanna kvar här uppe i norr, och så blir det ett kärt återseende till påskhelgen.

Inte mycket som händer, och jag klagar verkligen inte. Försöker orka med att titta igenom humanbiologin med jämna mellanrum. Tänkte faktiskt ta tjuren vid hornen och läsa igenom allting om nervsystemet, lär ju se hur bra det går ^^
Poker ikväll, funderar på att vara effektiv i samma veva då jag ändå kommer att åka ut först.

"Even though I know what I'm looking for,
She's got a brick wall behind her door
I'd travel time and confess to her,
But I'm afraid she'd shoot the messenger

Surrender... every word, every thought, every sound
Surrender... every touch, every smile, every frown
Surrender... all the pain we've endured until now
Surrender... all the hope that I lost, you have found
Surrender... yourself to me

I think I found a flower in a field of weeds
Searching until my hands bleed,
This flower don't belong to me

I never had the nerve to ask,
Has my moment come and passed?"

God jul!

Spenderade gårdagen med lite julmys hos Malin med vovvarna och folk. Inte alltför pjåkigt ^^
Planen nu, innan fammos (fruktansvärda) jullunch är att rota fram träningskläderna ur väskan och springa en sväng. Första gången på snart två veckor, och ja, jag tycker faktiskt att det är hemskt. Jävla förkylning och trasiga benhinnor. Aasas fel kanske?

Nåväl. God jul! Många klappar till barnen, god mat på bordet, kakor till mig och fred på jorden...

142495-82

Tippad gran

Julen är här, typ. Och som alla andra år så tvingas barnen i hushållet att klä granen, dvs. bror och jag. För att inte bryta traditioner så är granen precis lika ful som förra året ^^ Med en julhund i papp, mina skeva pappersgrisar och annat kraffsigt julpynt från vårt dagispyssel. Sweet.
Fast i år var det lite mer action än vanligt. Vi pyntar på, jag i svettiga träningskläder, och helt plötsligt tar en porslinstomte självmord. Vrålhopp rakt ner på golvet, tomtejäveln gick sönder. Typiskt. Raringen till bror vrålar ett "Fan Emma, gör dig av med bevismaterialet innan nån ser!! Fan... Jag fixar det, gör som alla andra gånger. Gå till soptunnan? Näfan, hivar in allting på kinesernas baksida."
Eeeh? Bror hivar alltså över skräp till grannen.
Sen tippade granen, då ledsnade vi och ansåg den vara färdigpyntad för i år, puttade den mot väggen där den fortfarande står och lutar. Blir en fin, traditionell och tomtefattig jul i år. Men erkänn, min bror är dödligt charmig ^^

142495-40

Mentol Plus

Jag har alltid uppskattat nässpray, i hela mitt liv. Känslan av att snorta in en ordentlig dos och sen bara luta huvudet bakåt och njuta av att slemhinnorna drar ihop sig i näsan. DET är en sann befrielse.
Är förkyld, eller, det enda som återstår är en härlig nästäppa och tonvis med snor. Jättemysigt. Vad behöver jag? Joo, en nässpray. Vad får jag? En flaska med "uppfriskande hyperton saltlösning". What?! Har pumpat upp en överdos saltvatten i näsan. Hjälper det? Nej. Men det smakar salt ^^ Höhö.
Det är som Kattis säger; "För att det ska vara bra grejer så måste det vara beroendeframkallande." Papps kanske har kommit på mig med att lätt bli beroende av nässpray? Synd är det i vilket fall som helst, för numera sitter jag med min odiskreta saltvattenspump.

Har vaknat snuskigt tidigt idag. Frunchat med sambosarna och Hanna på Safari. Myyys... ^^ Handlat sista (trodde jag, men nej) julklappen, hunnit vara förbi Joelbubben och klappat på the almighty Puff.
Och älskade, saknade Malin är i stan, med gammelvovven och valpen. Iiiih! Vovvar ^^ Långpromenad med dem längst ner på mörka Lompis.
Känner mig effektiv. Minus det faktum att jag inte har tränat, men mycket har hunnits med idag. Och sånt känns alltid bra. Nu ska jag bara pilla fingrarna ur arslet och öppna min ljuvliga "Principles of Anatomy and Physiology" så är dagens fulländad, sett ur den effektiva synvinkeln och utan hänsyn till det faktum att jag avskyr bokjäveln.
Nåväl. NU tar jag tag i mitt liv... Alldeles strax... Vänta bara.


VARMA Kiruna

Sista dagen i Umeå för några veckor var igår... En redovisning och sen var det adjökens. Lägenheten står, förhoppningsvis, mörk och tom. Emil agerar blomvattnare till mina raringar, så de klarar sig under julen. Har aldrig sett mig själv som en daltande människa som ens överväger att skaffa krukväxter, men där hade jag fel. De är ju så söta ^^ Hoff, skärpning!

Har lyckats få en förkylning också. Väldigt olägligt, men det ska inte få hindra mig från att rota fram en gammal cykel ur garaget, pumpa däcken och ge mig ut på en tur. Behöver hårinpackning. Man har blivit lite bortskämd med att ha ICA 400 meter ifrån lägenheten... Mycket bra placering det där.
Och fan vad VARMT det är!! Nu tycker jag att vi allvarligt talat ska tänka över det här med växhuseffekten. Hur kul är det om varje jul ska firas med plusgrader utomhus och regn istället för snö? Fy fan säger jag bara. Förlåter Umeå för att det inte finns så mycket snö där, faktiskt. Det är först nu när man inte har skidåkning, snöbollskrig och kyla som man saknar det.

Näe, ska snora vidare i köket och äta frukost. Sen blir det att packa upp och halka till Coop.

Mjäää

Gårdagens analyserande av egenpissat urinprov var... Intressant. Höhö. Mikroskåpen och jag kommer inte riktigt överens, men det kanske kommer, nångång. Äääh.
Blev luciagympa på kvällen. Förstår fortfarande inte riktigt varför jag utsätter mig själv för sånt där. Är ovig som ett frysskåp, klantig, hasar oftare än jag går och tycker egentligen att det är riktigt jobbigt att hoppa på stället hela tiden. Livet är fullt av överraskningar. Ät och se glad ut ^^

142495-81

Ska snart luffsa ner till tvättstugan och paniktvätta lite träningskläder och hoppas på att de går att använda i eftermiddag. Blev övergiven av sambosarna som har annat för sig, så det blir fan inte mycket tvättat idag. Tvättstuga är tråkigt, och på nått skumt vänster så luktar det oftast inte tvättmedel i våran. Väldigt trevligt.

12 december, det närmar sig

Sådärja... Sista julklappen är fixad, den här åt mig själv. God jul Emma! Tacktack. En väska så jag får med allting upp till Kiruna. Ont om grejer har man ju inte. Helvete vad julklappar tar PLATS. Pratade med bror i veckan om att låna hans täckisar så jag slipper ta med mina egna härifrån, där sparar jag rätt så många kvadratcentimetrar. Mycket bra.

Kollektivet skrev julkort till släkt och vänner igår, tror det blev kring 30 stycken totalt. Massa vuxenpoäng till oss! Och tack gud för eniro.se, det är banne mig inte lätt att kunna släktens adresser utantill.
Visst ja. Morgondagens grej är ett egenhändigt urinprov på morgonkvisten, tätt följt av en egen analys på det. Eeehehe. Myspys. Och så luciagympa på kvällen ^^ Mycket spännande.
Och i helg vill jag åka buss, baka pepparkakor, leka "julafton" och dricka glögg. Ojfan. Plugga också, visst ja. Så äre.

142495-80

Enter sandman

"Sleep with one eye open
Gripping your pillow tight

Exit: light
Enter: night
Take my hand
We're off to never-never land

Hush little baby, don't say a word
And never mind that noise you heard
It's just the beasts under your bed
In your closet, in your head

Exit: light
Enter: night
Grain of sand"

Metallica gör min dag ^^ Samt Agneta goes fame, skönare falsksång får man leta efter! Större delen av dagen har tillbringats i pyjamas framför TVn, Våra bästa år är kollektivets stora måste numera. Och det är SÅ spännanade. Helvete, äntligen dog Roman, och vi har bara väntat på det i två veckor nu. Herreguden då. Undrar om det finns samlarboxar? Höhö.
Sen blev det en tur till IKSU. Debut för mig och Ida på gympa 2, nästa vecka satsar vi på 3:an. Utmaningar hör livet till, fast det faktum att jag faktiskt glatt skuttar runt på gympa var lite... Oväntat. Nåväl. Man ska inte klaga så länge det ger nånting.

Sitter och lukar svett i soffan och poppar musik. Känns som att det är läge att pallra sig mot duschen, faktiskt.
Julklappsshopping imorn! Sen är det förhoppningsvis över för det här året.

Trauma

Börjar få arbetsskador... Skrev fel namn vid inloggningen, studentmailen, lyckades rätta till det men då blev det fel lösenord... Jäpp. Lösenordet till studentmailen. Något säger mig att jag är där för mycket.

Har lyckats få upp Ida ur sängen med lite poppning av "I'm so excited" med Agneta goes fame. Bra grejer det här, minus falsksången. Blev Saw III igår, Idas jävla fel... Vi andra röstade glatt på Disneyfilmer, men nej... NÅN respekterar inte majoritetsbeslut. Så det blev en nattlig vandring till Ålidhem för att inte lämna någon ensam i mörkret. Mina nerver tycker inte riktigt om skräckfilmer... Min nattsömn tycker fan inte heller om dem. Har hoppat ut och in i Idas rum med mitt lysande ägg i handen och inte velat sova. Mycket... Trevligt.
Sov som en gris (inte oväntat), när jag väl somnade.

Sitter och dräggar i min otroligt snygga pyjamas bestående av rutiga flanellbrallor och en mördart-shirt jag nallade från Joel. Hoff... Frukost hade suttit fint, lite gröt.