Finland nästa

Det ekar när jag hostar. En ny, spännande iaktagelse från min sida. Lever i en konstant läslust just nu, fick mina böcker från CDon igår. Nya Harry Potter (NÅDE den om avslöjar slutet innan jag har läst ut den!), Dirt och så sommarens fetaste måste, en pocket. Är det inte skumt egentligen... Det är fler än jag därute som anser att pocketböcker och sommaren går hand i hand.

Ska leka kattvakt en snabbis idag till Sorks nykastrerade kisse. Spännande. Det bär av till Finland på torsdag, vilket innebär att jag måste börja packa... Damn. Få se nu... Gitarren ska med, inlines hade vart skoj, joggingskor, böcker, musik, papper och pennor, bikini utifall att det blir stranden, kläder och tandborsten.
Näe, hade suttit fint med ett glas fil.

All that you can do, yeah

Har fördrivit tiden på ett ypperligt bra sätt om jag får säga det själv, nämligen med kladdkaka och tre koppar te. Tackar tackar för en trevlig kväll.
Jobbar för övrigt på min "fjolliga" sida, rände runt på den stooora staden med så sjukt många affärer att man inte vet vars man ska börja (pööh!), och letade efter ett par leggings. Yes, alldeles korrekt, leggings. Hittade faktiskt ett par svarta med spets. Hemska tanke, men har man skaffat sig en kjol så får man kanske använda den också.
Vad händer mer? Ptjaaa, den förbannade familjesemestern till Finland blev uppskjuten till torsdag. Irriterande som fan, vill komma iväg och få det överstökat så jag kan gosa skiten ur alla stackare som befinner sig här. Njet, knepigt med länder man inte förstår språket i... Finland, näe, det går bara inte. Le och se dum ut, min sista utväg när det krisar. Brukar dessutom fungera riktigt bra.

"Someone falls to pieces
sleeping all alone
Someone kills the pain
spinning in the silence
she finally drifts away
Someone gets excited
in a chapel yard
and catches a boquet
Another lays a dozen
white roses on a grave

Someone finds salvation
in everyone
another only pain
Someone tries to hide himself
down inside himself he prays
Someone swears his true love
until the end of time
Another runs away
separate or united
healthy or insane

Even when you've paid enough
been pulled apart, or been held up
With every single memory of
the good or bad, faces of luck
Don't lose any sleep tonight
I'm sure everything will end up alright
You may win or lose

But to be yourself is all that you can do, yeah
To be yourself is all that you can do, oh



142495-53


Taking the long way

Dixie Chicks är sjukt underskattade. Råkade få med mig hela skivan hem från Joel, där jag "råkade" ladda ner den. Det var värt de där två minutrarna det tog, alltid kul då man inte slösar bort tid på skit. *harkel* Och vi går absolut inte in på alla meningslösa aktiviteter jag pysslar med dagligen.
Har beställt böcker från CDON också, då bristen på en bra bokhandel här i stan är uppenbar. Som den trogna Harry Potter geek jag är så passade jag på att boka ett exemplar av nya boken som kommer ut i slutet på veckan. Sen torskar det sig som fan med tanke på att jag pallrar mig till Finland med papps och bror nästa måndag. Lovely familjesemester all over again.... Nåväl, jag och bror sluter en tillfällig vapenvila där borta iaf, man måste ju hålla ihop då det är knaggligt.

Oooh. Blev väckt av vik. samordningen klockan sju imorse. "Hej Emma!! Vill du jobba om en timme?" Öööh, nejtack? Kan lugnt offra mig och jobba några timmar på älskade lilla Solis, men inte idag, inte under dessa omständigheter (hörde faktiskt spöregnet smattra mot taket, och stresscykla upp till stan då är inte kul). Njet.

Ska upp till Joel och busa med kissen, och kolla film. Regn är uttråkande.


Gaaaah!

Det finns stunder då våld är det enda rätta... Och det är självklart då man absolut inte får klippa till  nån. Fy fan vad störande, hade det vart min bror hade han fått en käftsmäll och en pungspark. Men icke på jobbet... NejnejNEJ. Jag är sjukt less på EN människa, resten är så söta att jag bara klappar dem på huvudet och spontankramar lite då och då, men just den här kärringen kan ta sig nånstans.

142495-52

Nåväl... Har fått hem papper från Umeå universitet. Jag kom fan in på biomedicinsk analytiker inriktning laboratoriemedicin ^^ Iiiiih!
Nu håller jag tummarna för alla andra som är på reservlistan på sina utbildningar. Blir en intressant höst, med massa nya grejer. Svårt att förstå att man själv ska laga maten om nån månad... Kan bli mycket.... Lärorikt? Allt annat kan man, men matlagningen och jag har aldrig gått hand i hand. Menmen... Nångång kommer väl det också, muhöhö.

Ska kila och duscha, är smått äcklad av mig själv för tillfället. Blir att jobba helgen, men sen... Då jävlar. Vill nån dricka te med mig?

Mjaaahapp

Den förbannade studera.nu driver mig till vansinne... Min framtid ligger där, nånstans. Och de segar, skjuter upp det, gång på gång på gång. Mina nerver tål inte sånt här, får en lätt släng av panikångest om det här fortsätter vecka ut. Ösch.

Nåväl. Jag och bubben åkte på en snuttig liten "semester" i lördags (Pajala marknad, Joel ville dit och fixa läskiga tröjor, och jag behövde som alltid nya strumpor), och med mitt underbara sinne för att hitta rätt väg så kom vi ju dit på nolltid (körde fel en eller två gånger, men shit happens vafan). Underbart väder också, absolut (när det inte spöregnade så duggade det, och jag sörjer fortfarande att jag inte hade med mig ett par långkallingar). Hade det supermysigt i vilket fall som helst (knatade runt med Joels bror Perra och käkade hamburgare, munkar och lyssnade på kassettband eftersom bilen lider av en total avsaknad av CD-spelare).
På det stora hela så var helgen riktigt lyckad, slapp jobba iaf, det kommer nu i helg. Livet är tungt ibland, oftast då det är nått äckligt på G.

Ska kila och duscha, känner att jag luktar allt annat än gott.

Pleased and brainwashed

Varför slutar hälften av allt folk att jobba nu i veckan? Hela familjen tar semester, utom jag. Fy faaan vad KUL att vakna själv klockan sex varje dag nästa vecka, inklusive helgen. Yes, har alltid längtat efter att få hata morgonen i min ensamhet sjukt många dagar i sträck. Fyfan.
Verkar bli Finnelandet snart också, som alla andra somrar. Vad är det för fel på Mallorca, Spanien, Grekland, Alperna eller varför inte bara Norge? Njet, Finland. Tur att man har egna planer på att resa halva jorden runt nångång. Nån som är på? Vi kan börja lite lätt med en sjukt slö solsemester. Kom igen... Du vet att du vill. Snälla?

Känner mig trött, men lite lycklig. Och nej, det beror inte på att det var falukorv till middag den här gången, utan pannkaka med bacon. Det verkar bli varmt ute ett tag framöver, tack tack.
Det är så tomt utan dig raring, kom hem. Men hem är inte här längre... Hur ska jag klara mig utan dig? Nu blev jag nostalgiskt gråtfärdig. Fuck.

Smått oroväckande

Mitt tappra försök till att vara seriös i sommar slutade, olyckligtvis, med ett jobb. På äldreboendet Solbacken, där gamlingarna där urgulliga större delen av tiden (då de har kläder på sig), men det är nått skumt på G tycker jag. Folk bara dör. Har vart där en halv månad nu, kanske, på den tiden har två knallat vidare.
Att se folk dö har aldrig vart en höjdare, jag vill hem och gråta stup i kvarten, men det hinns inte med. Får skylla på ögoninfektion.

Planerar att poppa Lisa Miskovsky ett tag nu innan ja däckar av utmattning. Såg ett program om feta amerikaner på 3:an nyss. Säger bara ett herrejävlar... Ett BMI på över 70?! Om jag kommer ihåg rätt så ligger fetma på BMI över 30. Vad fan äter folk? Okey, jag äter det mesta som inte är nyttigt, det erkänner jag, men det finns måttliga mängder av allting. Holy cow. Nånstans får man faktiskt skylla sig själv. Den enda som bestämmer vad du äter är du själv. Bara för att göra det hela liiiite värre så tänkte jag gå och rosta mig en macka, blev hungrig av att springa omkring i skogen med alla mygg. Jo, jag motionerar faktiskt, då får man äta lite mer med gott samvete. Sådeså.


Eeeh?

Får jag bara säga att festivalen blir tråkigare och pissigare för varje år som går? Eller är det kanske bara jag som har helt fel förväntningar på saker och ting? Nåväl... Hade sjukt trevligt både fredag och lördag, innan man hoppade in på området. Kul att träffa folk som man inte har sett på ett tag. Det var ett jäkla bra tag sen sist, men jag tycker fortfarande att du är så sjukt kul. Alltid. Vissa saker består, tack.

Har vaknat av att en smått överviktig katt har hoppat på mig imorse, inte alltför trevligt, nej. Men men... Har två veckor kvar på jobbet. Lär inte bli intressant eller spännande, men då är det överstökat. Alltid nått, en erfarenhet (om än en smått vidrig sådan) rikare.
Njä, om man skulle ta och mata ödlan och läsa några kapitel i en bok innan det är dags att sova. Tungt det här.