The one you know

"This is the book I've never read
These are the words I've never said
This is the path I'll never tread
These are the dreams I'll dream instead
This is the joy that's seldom spread
These are the tears...
The tears we shed
This is the fear
This is the dread
These are the contents of my head
And these are the years that we have spent
And this is what they represent
And this is how I feel
Do you know how I feel?"

Åker på en nostalgitripp just nu. Love, always.


Maskjävlar

Back on track again, äntligen. Om det var röj på midsommarhelgen? Jovars, om det räknas som rajraj att jaga lättkädda gamlingar i korridorena och mata dem med söndermixade fiskpinnar. Missade allt fint väder, men men.... Jobb är pengar, så man ska inte klaga alltför mycket.

Har lyckats bli svinförkyld, offret som jag har till bror har smittat mig med nått skumt. Hostar upp lungorna och snorar så det står härliga till. Fast efter fyra dagar utan träning så har jag lullat runt i skogen idag, småjoggat intervaller och begrundat livets mysterier bland myggen och några andra hurtbullar som rörde på fläsket. Det var då jag nästan trampade på en jävla daggmask.
Nu är det så här att alla har vi våra smått fåniga fobier... Vissa tror att det finns hajar i Torneälven och insjöarna här uppe i Norrland ;)  andra får panik av flugor, höjder, trånga utrymmen, clowner, zombies... Jag vrålhatar daggmaskar. Det är bland det äckligaste som finns då de kravlar omkring med sina fula, avlånga sk. kroppar på asfalten och man trampar på dem, alternativt cyklar över dem så de fastnar i däcken och sprättar i ansiktet på en (jotack, mina stänkskärmar är ur funktion). Jävla maskkräk. Die, just fucking die!!!!

142495-49


För övrigt så har jag shoppat loss på Synsam, en helt ny och fräsch linsvätska. Min finfina som jag har använt i fyra års tid är tydligen dålig, sprider ögoninfektioner som pesten, och har blivit indragen. Detta leder till mitt nya skumma märke i stil med "Extend", det låter fult. Samt en koksaltlösning för att skölja av linserna med. Det börjar bli fånigt. Men fånigt är oftast komiskt.

Som sagt var...

Mjaaahapp. Ett år äldre, inte ett dugg klokare och jag känner mig gammal. 19 år, det är inte mycket, men det är fan inte heller lite. Åldersnojan gör sig påmind igen... Kommer ihåg när Cää häcklade mig då jag fyllde 15, halvvägs till 30. Vafan, nu är det halvvägs till 40. Livet rinner ifrån en, man inbillar sig att tiden går så sakta, så sakta, men icke. Det viktigaste är att komma ihåg de fruktansvärt visa orden "Lev i nuet, inte i det förflutna eller i framtiden."

Okey, erkänner att födelsedagen inte är det enda som bidrar till min tillfälligt negativa syn på livet och samhället. Förändringar är obehagliga, kanske nödvändiga men fortfarande inte alltför roliga alla gånger... Nåväl. Älskade Cää har officiellt flytt från pissiga Kiruna och jag känner mig väldigt ensam nere på Lompis. Malin har flytt staden och glassar nere i södern, bubben och jag kommer att jobba om varandra hela jävla helgen, och en gamling på jobbet är maximalt timmar ifrån döden och är mest troligt borta imorn då jag pallrar mig dit. Sånt suger getröv och förstör dagen. Människor dör, jag är fullt medveten om det, fuck, alla dör, men att ha så fruktansvärt ont den sista tiden att man inte kan tänka klart? Nejtack.

Ska plantera om en blomma nu och sen sova. För övrigt så röstar jag för att vi har rajraj nästa vecka, kommer att behöva det.

Watching, waiting, dreaming

Söndagar är ångestladdade dagar. Måndagarna känns bättre då man tar tag i det jobbiga och gör skiten som ska göras. Usch. Nåväl...

Har bytt strängar på min akustiska Herr Gitarr nu i helg (äntligen). Den klingar nästan fint, förutom att den sprättade strängar i ansiktet på mig imorse, men sånt händer. Har fixat problemet med hjälp av en dubbelknut, och ja, jag vet att man inte strängar gitarrer med knutar, men nu blev det bara så... Utseendet är ju inte allt. Min lilla snuttis...

Varför i självaste helvete är det så KALLT?! Juni, fel att få lite värme? Solsken kanske? Nånting? Icke... Jag vill kunna vistas utomhus utan en fleecetröja och tankar på långkallingar.

Hell no

Inte en chans att jag vill bli gammal, no way. Eller... Att åldras med värdighet är en sak, att sitta där med 51 barnbarn och berätta hur bra det var förr i tiden, då man själv var ung, visst, men inget annat. Helt plötsligt förstår jag dig då du föreslår kollektivt självmord då man blir 60. Fast kan vi säga 70? Måste ju hinna få alla barnbarnen först.

Well... Dagens gnäll och ångest är avklarad. Myggjävlarna har kommit. Woohooo... Satte en i halsen då jag var ute och sprang. Myyys. Hostade och fräste, dränkte kräket med saliv innan den kom ut. Hämnd, ljuva hämnd. Nån som vill shoppa myggmedel med mig på apoteket nån dag? Har Coop sån där myggolja? Djungelolja? Nånting förutom gigantiska värmeljus som luktar skunk och påstås hålla flygfäna på avstånd? Voi...

Har inte kunnat hålla tassarna borta från "create a South Park"... Dagens självporträtt. Ett ord: sliten. Känner mig som vilsen säl med knarkproblem. Ni förstår känslan va?
Ska SOVA. Nu.

142495-48

This is me, typ

Har fördrivit tiden på ett ypperligt sätt. "Create you own South Park character online". För bra för att hålla fingrarna borta. Och ja, jag är medveten om att alla antagligen har gjort det här förra året... Jag kommer igen nu istället. Taaadaaa! This is me, syns på långa vägar va? Känner mig lite sliten idag. Snygg som fan.


142495-47

Oh baby it's raining

Det är något magiskt med somrarna i Kiruna... Delvis för att vi blir terroriserade av Sveriges alla mygg och knottjävlar, och dels för att det alltid regnar. Är man ledig så spöregnar det, alternativt pissduggar dagarna igenom. Jippi för fan. Har iaf vart på Solbacken idag och fått ut mitt schema för de fyra veckor jag jobbar. He... He... He... Sviiiinfina dagar, eller så inte. Få timmar på vardagarna och sjuuuukt långa dagar på helgerna. Midsommarn är fucked up, men festivalen och Pajalamarknadsjoxet blev lediga. Lite bra iaf, så får man se vad som som händer. Pengar är pengar i vilket fall som helst. Trots att jag lär hamna på den superhärliga lönen, dvs. ca 26 kr/timme pga MSP istället för OP. Men sssiiiit samma.

Well well... Malin och jag har druckit te i sällskap av Ida. Intressant. Tre koppar senare kastar jag in handduken och känner mig kissnödig. Malin fortsätter, och fortsätter... Ungefär 13 tepåsar senare är hon klar. Bra att nån förbrukar våra tepåsar innan de dammar sönder, men den stora frågan är och förblir; Hur klarar hon av det utan att dö av kissnödighet? Kul att folk har dolda talanger. Personligen så kan jag skela så in i helvete, vicka på mina "discotår" som Hanna så vackert sa nångång och... Öööhm... Eeeeh... Hmm... Talangerna tog slut.


142495-46


Student 2007

Jajjemänsan. Studenten är avklarad och man är officiellt arbetslös, eller näe, inte riktigt... Men nästan. Fredagen var lugnt minnesvärd. Superfint väder, en slampigt kort kjol (varför lovar man saker egentligen?), underbara människor och på tok för mycket alkohol. Möhöhöhö. Nu är det över, som man så vackert säger. Vi ser vars vi hamnar i framtiden.
Och massa jäkla Grattis till Hanna och John! Nyförlovade å allt ^^ Hallegosingen. Är så glad för eran skull att jag får lite ont i magen.
Vad säger du Thessan? Vi kör en akustisk sliskballad till dem på bröllopet?

Voi... Ska röja upp här hemma. Ser förjäkligt ut, som vanligt. Men nu känns det som att det kanske, kanske, kanske är läge att ta tag i saker och ting. Kanske ta upp kläderna från golvet iaf. Slänga grejer från förra månaden och mata ödlan.
Yes. Jag har planer, men det är en helt annan sak om jag orkar göra allting jag tänker göra. Livet är tungt då det är stökigt.

Everything

"Mmmm
Mmmm
Mmmm
Yeah

There is no reason
There is no logic to feelings
'Cause when love is the dealer I'm addicted

So fascinating
I can't stop this constant craving
You're contagious

It's the strangest thing
That I can feel
So much for someone somehow

And I cannot hide
Even if I try
You mean everything to me"

Det är ett rikspucko som tältar längs lompisspåret. Det luktar för fasiken inte ens gott där. Jag funderar på att tälta vid Coops glasåtervinning för att inte vara sämre. Nån som är på? Säkert skitkul... Eller så inte.
Nåväl. Är sugen på fil och en rostad macka. Mat är gott, säg inte emot.

En bieffekt, nothing else

Årets debutbad var inte så hemskt som det brukar vara. Faktiskt. Inga isflak som flöt omkring och knockade en medvetslös, inga läskiga fiskar som naffsar en i tårna... Bara kallt vatten i en bäck strax utanför Jukkas. Yaaaj! Men jag tycker jag och Kattis var riktigt duktiga som skvalpade omkring där i säkert tre minuter.
I Kiruna badar man inte för att det är skönt, avkopplande eller nått annat fånigt. Nejfan. Här ska man bara plurra för att bräcka alla andra som inte ens doppar tårna. (Antyder inte alls någonting här nu, näääädå.) Nästa gång åker ni också i. Möhöhöhö.

Har dock uppståt en smärre bieffekt efter gårdagens isvattenplurr, förkylning.

Jag: Men heeej Joels mamma! (Snörvlar högt och leter efter en halstablett)
Joels mamma: Nå hejhej. Du låter lite... Vissen... Typ jätteförkyld. Jättejättejätte faktiskt.

Damn it! Jag som skulle vara diskret med att antagligen ha smittat pojkvännen med X antal olika förkylningar. Torskade rätt så rejält. Men jag har en plan... En skitbra plan, rent ut sagt briljant faktiskt. Jajaja, Joels mams kanske nämnde det åt mig. C-vitamin. Bara ordet är ju sjukt uppiggande. Tänkte svepa ett glas nu innan jag somnar, och ett glas imorn på morgonen. Och nässpray, så mycket att slemhinnorna skrumpnar. I will not give in, inte för snoret. Never.
Känner att det går utför nu, riktigt utför faktiskt. Ska kila och sova tänkte jag. Det är en ny dag imorn. Thank you.


Det blev inte som jag hade tänkt mig

Jaaahapp. Min hurtighet gick åt helvete igår, blev glass på stan i det fina vädret, och en biltur hemåt. Torsk. Men jag var faktiskt ut och joggade i skogen, drog iväg på 6.5:an för att göra lite nytta. Hittade en ny kompis också. En stor, brun vovve som sprang med mig i fyra kilometer. Trevlig kille det dära, jagade fåglar och barn på cykel. Mindre trevligt är att barnen antagligen anklagar mig för det. Inte min hund, lovar och svär. Sen att jag tyckte det var kul är en annan sak... Nåväl. Vovvis sprang tillbaka till husse efter ett tag, så mitt samvete är rent. Ingen hundnappning igår inte.

Ska borsta tänderna och rota fram mina köttbullar så man kommer iväg ut i solen nångång. Det är fanimig riktigt fint väder, i norra Sverige. Mirakelkänsla, men man klagar inte.

Cheek to cheek

Alkoholen är inte min vän. Inte för att den brukar vara det annars heller, men just nu äcklar den mig. Usch. Den här dagen ska vara effektiv hade jag tänkt mig. En promenad hem från Luossa efter att MSP har fixat lite grejer till studenten, en snabb lunch, springa eller gymma. Både och? Nja, tveksamt. Man ska inte överdriva hurtigheten.
Min fot är halvtrasig. Första gången jag har vridit sönder den i stallet. Hallybubben såg hökärran och travade glatt ut i stallgången med mig hängandes i vänstra örat. Foten fastnade nånstans på vägen. Men det här fixar sig! Voltaren is the shit.

Sitter och poppar Sahara Hotnights och tänker på framtiden. Alla vet hur jag är. Hur ska det här sluta? Voi... Det är lite läskigt att inte vet vad som händer om några månader, faktiskt.
Näe, ska peta in min nybakade kladdkaka i en plastpåse så att den är ätbar när bror kommer hem. Jag börjar bli huslig. Dåligt tecken...