Captain Nemo

Mwaha! Det förbannade matteprovet är avklarat. Kom självklart försent imorse också, men sånt gör ingenting då gamle Torsten vaktar :P Ett frammummlat lycka till och så var det bara att ta sig igenom skiten. Efter ångestfyllda en och en halv timme så lämnade jag in mina söndersuddade papper. Fick G+/VG-, är skitnöjd. Matten är inte min kompis längre :P men det funkar rätt så bra iaf.

Sitter och sällskapar min akustiska herr gitarr, elis är utlånad till Sork i några dagar och bor på TT för tillfället.
Imorn blir det att skriva högskoleprov i åtta timmar. Spännande, spännande. Jag förväntar mig ett resultat som ligger mellan 0.1 till 0.3, absolut max. Men det kanske är lite kul att ha gjort det en gång iaf. Lögn. Det är illa då man inte ens lyckas övertyga sig själv om saker och ting.
På kvällen blire att pallra sig till TT och vråla lite på Polsk Riksdag med alla söta höggisar + Sorkis och min gitarr. Snuttis kommer att vara så snygg på scen, gitarren och inte Sork dårå, då det anses fel att stöta på sina vänner. Höhö. Hoff, dålig humor igen, ursäkta.
Misstänker att jag sympatisnorar med Lisa som har värsta allergigrejset mot i princip allting, stackarn. Eller att jag håller på att bli förkyld, men nejnej, sånt hinns inte med. Har annat att göra. Alltså, det är sympatisnor, inget annat. Ska kila och snyta mig.


142495-19


Tisdag? Nää

Varför tror jag att det är påsk nästa vecka? Hmm... Dagarna har smetats ihop till en grå massa som jag går vilse i. Kan bero på det förbannade matteprovet på fredag. Tyckte vi hade ett nyss, vilket vi säkert hade också, men men... Icke lätt. Hur pallar folk av att räkna bort fem mattekurser på 2.5 år? Jag mår illa bara av att tänka på mina fyra på 3 år. Uscha.

Har lyssnat på Dixie Chicks - Travelin' soldier halva dan, byta låt är överkurs. Morgonen som var så bra, jag och havrefrasen, sen sa det pang och du dök upp på MSN.
På nån månad har du förändrats mer än under alla år jag har känt dig. Sweet. Kan du inte peta in dina gamla vänner i ditt liv så är det kanske lite torsk. Du kan ju kanske ringa sen då det går åt helvete? Bye bye love...

Joel din skit, kom hem! Nu. Saknar ju dig gullpucko.


142495-33


Everything's fine

Varför ger man sig aldrig? Har varit ute och åkt skidor längs lompisspåret. Snorhalt, skidan fastnade i ett skoterspår och jag glider lite snyggt ner på ena knät innan jag skoningslöst faller omkull. Alltid. Finns inga undantag, jag ramlar. Alla åker ju skidor här uppe, iaf då man är liten och tycker det är skitkul att åka nerför backarna. Det roliga är att jag fan aldrig har varit bra på det, nixpix, jag var inte ens bra på att åka nerför små backar då jag var pytteliten. Ramlade fan alltid då också. Kanske är en dold talang? Klantig är man i vilket fall som helst.

Jag och Cää var tekniska. Vi skulle få upp en garageport som var igenbommad med en decimeter is rakt framför. Vi sparkar lite, går inge bra  så vi hämtar en spade... Hackhackhackhackhacketihackhack. Tiden går, och inte fan får vi upp garaget. Nä nu jääävlar tänker vi och kokar upp X antal liter vatten som vi häller på isen. Det värsta är att det funkade riktigt fint. Dörren gled upp och vi skruvade fast ett däck på en cykel. Händigt som fan.

Voi. Ska räkna matte och låtsas som att det går framåt. Tjing.

Eclipse

Sommartiden har snuvat mig på en timmes sömn. Thank you. Har drömt om bakning två nätter i rad, det är inte nyttigt att baka till två på natten :P Men tårtorna blev lyckade, trots att jag var med och petade på dem. Lite kul.

Så fint väder att man blir glad, ska fixa lite med musiken på datorn så fort Cää behagar pallra sig hit. Sen ska jag UT. Parkera arslet i en snödriva och bara sitta med den förbannade matteboken. Inte det roligaste som finns att göra på en söndag kanske, men finns som inte så många andra val då de förbannade radianbegreppen är obegripliga. Men det fixar sig.... Godkänt är ju riktigt bra, och det borde ju kunna ordnas utan att man dör på kuppen.

Har förövrigt kommit på min brors dolda talang. Han kan, med lite träning, rapa fram alfabetet. Kul att även han kommer att få en karriär nångång. Offer.

Oh really?

Har  handlat med Cääry och vovven idag. Väldigt spännande. Vi knallade ner till ICA längst ner på Lompis, massa solsken och slask. Sweet.
Dagens, veckans, näe månadens grej är de fåniga vagnarna som finns där. Istället för en enorm kundvagn eller en en fjuttig korg som alltid blir skittung att bära på, så kan man numera ta en korg/vagn som man släpar runt på små hjul. Vi fotade som ett par tragiska turister. Men kul var det. Mars har för övrigt varit en hyffsat händelselös månad, vilket förklarar fascinationen av de nya grejerna på ICA.
Vi handlade i vilket fall som helst, och glömde hälften, men sånt händer. Vi får väl improvisera lite ikväll med bakningen.

Nån som har hört Arch Enemy nångång? Om svaret är nej så har ni inte missat nått heller, metal som fan själv. MEN, och här kommer det faktiskt ett roligt men, sångaren med den otroligt manliga rösten som asgrowlar fram texterna, är en sångerska. Jäpp, en tjej. Skumt, riktigt skumt. Hur lyckas hon?
Och min vanliga fråga, som jag aldrig har fått svar på... Får de aldrig ont i halsen av allt morrande? Jag hade dött av kroniskt halsfluss... Nåväl. Jag är lite imponerad.

Ska rota fram mina papper om "Ett rikt odlingslandskap" och cykla till Cääry så vi kan börja baka alla jäkla tårtor, bullar och kakor. Det här kommer inte att bli lyckat... Sist jag bakade kanelbullar blev det knäckebröd. Stenhårda, små bleka jäklar. Fast de överlevde hela sommaren i skafferiet utan att mögla. Ha! Det är det inte många bakverk som gör :P

142495-32
Arch Enemy. Observera tjejen i mitten....

Hoppetihopp

Har återigen stajlat med mina hopptalanger på hästryggen. Jajjemänsan... Jag och Balder har försökt iaf. Han är så söt när han klumpar sig över bommarna med mig pipandes på ryggen. Snäll häst, sånt tycker vi om.
Jag och Hanna jobbar vidare på vårat världsrekord i kadrilj. Tror vi behöver sisådär 98 ryttare och hästar till, blir lite problem här uppe i norr. Så vi fick tipset om att ta renar, får och en åsna. Det här blir bra. Nån gång så fixar vi det :P Har ju kommit till serpentiner och "solfjädrar". Vi har talang, absolut. Hihi.
Dessi drog en repa på stallplanen och eggade upp varenda hästjäkel i hagarna, utom Balder, han rullade i snön och missade allting. Stackarn. Sen fick jag, som vanligt, en stöt av elstängslet. Det är nått magiskt med den hagen :P Lyckas alltid.

Tsss... Ska äta lite havrefras och cykla vidare till skolan för en lärarlös MSP-B. Så slött.

Hero in a dream

Det är nått speciellt med barn... Något som får håren på armarna att resa sig och hjärnan slår om till alarmberedskap, I'm ready to run. Man ser hur ungarna laddar och sätter igång med sina avgrundsvrål.... Huga...
Visst, bäbisar är väl söta på avstånd, och ungar i allmänhet kan väl gå an om de har vett att uppföra sig, men sen så finns det de där undantagen... De äckligaste små varelserna man kan tänka sig. Ett riktigt bra exempel är väl lilltjejen, aka. monstret från helvetet, på stallet. Hennes morsa är snäll och skaffar henne den sötaste ponnyn som går att hitta, en tjock liten shettis med hjärta av guld. Och vad gör ungen? Jooo. Hon beter sig som ett svin och vägrar ta hand om den. Eeeh? Små barn behöver ju hjälp att ta hand om ett djur, självklart, men lite jävla intresse kan de ju kanske visa om de vill behålla pållen också. Voi ei. Om jag nånsin får barn och de får en ponny, hund eller katt, så ska de visa intresse, annars säljer jag bort djuren. Bara tanken på barn är läskig. Kul att sitta med en knoddas nu, 18 år och absolut inga framtidsplaner. Lyckat, väldigt lyckat.  Folk gör som folk vill, men skaffar man barn så ska man också vara beredd att satsa allt på dem. Inget halvhjärtat försök att vara en bra förälder, utan man ska göra sitt bästa och älska skitungen no matter what.

Ska slakta summer of '69 med gitarren, sen äta och träna. Känner inspirationen, fast inte till nått vettigt. Var visst "prov" i engelskan på fredag. Matsilainens prov gick ut på glosförhör. Det här blir riktigt slött och fint :P
Så blir det ett skriftligt Grattis för fasiken! till Thessan också :P Körkort är alltid bra grejer, kör så Nisse ryker.

Mjaaa

Haha, just det! Det snöar. Jag och cykeln har slirat oss fram i drivorna. Prejade ut en gubbe i ett skoterspår imorse. Det går inte att svänga in i snöklägg hur som helst, då ligger man där på backen med cykeln över sig, vilket inte heller är uppskattat. Folk brukar sucka, gå runt och blänga. Ramlar man så ramlar man fan, visa respekt. Det är inte så kul att ligga där med snö innanför jackan och cykeljäveln på sig. Nog för att det ser kul ut... Höhö. Hoff.

Ska kolla igenom den sk. projektredovisningen till imorn. Vi har en powerpoint, and that's it. Jag vet inte ens längre vad vi har skrivit om :P Men det här blir bra. Godkänt får man om man ser snäll ut.
Dagens skämt är att det tydligen är matteprov nästa vecka. Min första tanke var IGEN?! och jo, det är fan inte bättre än att det är dags igen. Jag som fortfarande lever på mitt G+ på förra... Matte var skitkul i ettan, för då var det lätt. Inga som helst problem med att acceptera ekvationer, grafer och annat tjaffs. Men nu är det enbart komiskt. Och det bjuder jag fan på. Hihi.

Nå nä... Ska peta fingrarna ur arslet och smälta mellanmålet och hoppa ut och jogga i skitvädret. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. VEM kom på nått så dåligt? Såklart det finns uselt väder, kläder hjälper, men ändå... Hur kul är det att sitta ute och grilla korv i snöstorm? Eller? Nå nä. Fast bada i spöregn är charmigt. Kör vi en repris från förra sommaren?

Bluest eyes in Texas

"Another town, another hotel room
Another dream that ended way too soon
Left me lonely waiting for the dawn
Searching for the strength to carry on

The bluest in Texas are haunting me tonight
like the stars that fill the midnight sky
her memory fills my mind
Where did I go wrong?
Did I wait too long?
Or can I make it right?
The bluest eyes of Texas are haunting me tonight

For every heart you break you pay the price
But I can't forget the tears in her blue eyes

The bluest eyes in Texas are haunting me tonight
Like the stars that fill the midnight sky...
"


142495-30

Favourite game

Sega söndagar... Det är tradition, och jag hade saknat dem om de försvann. Har varit upp på gymmet en sväng. Vad är grejen med att inte ploga gångstigar? Det är fortfarande inte kul att gå eller cykla i snöklägg på en halv decimeter. Helvete... Gick förbi renracet på Lombolosjön igen. Vi var några tappra själar som pallrade oss dit igår, med Cäärys vovve. Hunden var sjukt fascinerad av alla tomögda renar som trasslade in sig i linor och tittade skumt på oss. Sen kom vovve på att renmat var mums och då blev det hela mycket roligare. Lite komiskt att den halvt matvägrar på hundfoder och sen glatt mumsar i sig renkäk. Nått är fel.
Sen blev det TV-spel, för Cäärys del. Mario gör mig stressad, så jag kladdade med färgpennor och lyssnade på när Cääry pratade med sig själv och brölade ut sina avgrundsvrål då Mario ramlade ner i stupen. Lite kul.

Näe... Jag känner för middag. Massa mat och två glas mjölk. Sen ska snutte-Felix få mat för andra gången den här veckan. Ödlor är billiga i drift, speciellt om de är 10 cm långa med svansen inräknad. Men söt är han, lovar.

Nog äre

142495-32

Joan Jett. Så frän att man inte kan låta bli att tycka om henne och musiken. Tantrock som nån sa :P

Anytime

Lompis kommer att få ännu ett "exotiskt" tillskott. På lördag blir det renrace på lompissjön. 70 galna renar som ska kuta på en upplogad bana med en karl på skidor släpandes efter... Det här blir kul. Måste förbi på lördag och fördriva hela 20 minuter med att titta. Tänker då fasiken inte åka skidor där i helg. Renar som springer galet fort är inte kul att krocka med. Höhö. Hojja.

Har roat mig med att mata Falcon med torkade och sönderhackade äpplen som jag hittade i mitt å Hannas skåp, under tre par sockar, två par skor och rätt så mycket spån :P Pållen drog in en bit i ena näsborren, fnös ut den och tyckte det smakade smaskens. Bra att veta att det finns mutor nära till hands ifall det krisar.
Sjukt lång sovmorgon imorn också. MSP-Bn börjar 11.20, tror jag. Så det ska fanimig sovas.
Nå voi. Ska leta fram mina träningskläder, kanske ett underställ också, och sen pallra mig ut i skogen och springa en sväng. Motion är bra grejer. Sen banka vidare på takterna i I hate myself for loving you. Trodde aldrig att Wedis skulle utsätta oss för något så hemskt som att faktiskt försöka vara musikaliska på riktigt. Fick Joel att hjälpa mig med takträknandet igår. Thank you honey.

Run baby, run....


Running up that hill

It doesn't hurt me.
You want to feel how it feels?
You want to know that it doesn't hurt me?
You want to hear about the deal that I'm making?

You don't want to hurt me,
But see how deep the bullet lies.
Unaware I'm tearing you asunder.
There is thunder in our hearts, baby

Is there so much hate for the ones we love?
Tell me, we both matter, don't we?
You, (be running up that hill)
you and me. (be running up that hill)
You and me won't be unhappy.

And if I only could,
I'd make a deal with God,
And I'd get him to swap our places,
Be running up that road,
Be running up that hill,
Be running up that building,
If I only could...

C'mon, baby, c'mon darling,
Let me steal this moment from you now.
C'mon, angel, c'mon, c'mon, darling,
Let's exchange the experience, oh..."


142495-30

It's okey


Har överlevt. Vad är det? 88 dagar kvar till studenten? Tror inte jag ljuger om jag säger att alla längtar...
Tänk vad lätt matten måste ha varit innan folk kom på och införde derivata, radianer, intergraler, och obegripliga formler i allmänhet. Fem mattelektioner i veckan är jobbigt i längden. Fast iofs... Om 88 dagar så slipper jag räkna matte om jag inte får för mig att läsa avancerade grejer senare. Inte troligt med andra ord. Hoho. D kursen blir den sista. Uscha.
Projektredovisning nästa vecka, bara en halvfärdig powerpoint att göra klart, och en bok att läsa ut till svenskan. Det här fixar sig.

Har hajkat runt på skidorna en snabbis efter skolan också. Jag blir inte ens lite bättre på skiten :P Nackdelen med att bo i en vinterstad är att man nästan känner sig tvingad till nån vintersport. Det blev skidor för min del, kanske borde ha valt sparkåkning.

Sunshine honey, sunshine

Solen skiner, det droppar nästan från taket och är precis lagom varmt ute för att hoppa omkring utan vantar och med uppkavlade ärmar.
O ja... Jag känner vårkänslorna i magen. Och det är sjukt härligt att kunna vara ute utan jacka, täckisar och mössa. Har joggat i skogen och skuttat ur vägen för skidåkare, tittat på skotrarna och en jättebamsig vovve som sprang omkring i djupsnön. Det här är lycka... Att bara vara utan tvång.
Ska ner i källaren och duscha, sen bänka mig med den boken så att den blir utläst nångång. Så seg, så seg... Men det går framåt, sakta men säkert.

Hold on

"You spend your life searching,
awaiting in line.
I know you're holding on to what you can't find.
When the light is fading,
and it's hard to see,
I hope you know you're still a part of me."

Tragiskt, sorgligt och smått irriterande

Har suttit och sällskapat med massa folk och två ûbersöta vovvsinar i Thessans enorma hus. Schlager. Oh yes... Vi har vrålat, hoppat i takt och dissat Tommy Nilsson. Helt lyckat med andra ord.

Så blev det raggen, förbi på ungdomens hus och deras temavecka HBT. Det är pinsamt. Inte homo-bi-transtemat, hell no. Utan inställningen som kidsen i stan har till det. Spelar det någon roll vem som är homogay eller hetero? Är din vän mindre värd om han eller hon är homo? Jag blir irriterad... För den dagen en persons sexuella läggning anses vara fel, då är det på väg utför.
Vi präntar i alla ungar att människor är lika värda, men det verkar inte gå hem riktigt alla gånger. Det är inte en sjukdom, eller någonting påtvingat. Bara man är lycklig så ska det inte spela någon roll vem man är lycklig med.
Väx upp.

Njet... Rasister, nacister, homofober, kvinnomisshandlare, våldtäktsmän/kvinnor, mördare, pedofiler...
Jag ska rosta mig en kvällsmacka och ringa Joel. Behöver avreagera mig. Stackarn får vara bollplanket, igen. Sötisen.


Dreams can't take you there

Ni vet på morgonen, då man inte sover men inte heller är riktigt vaken... Precis just då så tänker man riktigt skumma tankar. För att inte tala om vad jag har gjort med Kenkas whiteboard i drömmen. Känner att det börjar gå utför för min del, har drömt om släp i grannens rönnbärsträd också. Ett tecken på att jag sover för mycket? Njä... Åtta-nio timmar per natt just nu, annars brukar det vara kring sex. Man måste passa på då man har chansen.

Är snuskigt skoltrött, precis som alla andra, men likförbannat så vill jag plugga igen till hösten. Varför? Jo, för att fördriva tre-fyra år, skaffa mig saftiga studielån och sen skaffa mig ett jobb som antagligen inte är välbetalt.
Värt? Faktiskt. Kommer ihåg då jag var liten, strax efter mina drömmar om att bli brevbärare, då ville jag bli rik. Punkt slut. Mognar man då man växer ifrån sånna drömmar? Att kunna ta hand om sig själv och ha en stadig inkomst behöver inte betyda att man skiter ut pengar, bara man har så att man klarar sig. Jag tror jag börjar hamna bland alla andra som vill ha ett jobb, familj och hela alltihopa. Tanken är läskig.
Fast... Australien hade ju inte suttit helt fel i nått år. Jag vill surfa.

Voi. Tänkte hämta skidorna från källaren och ge mig ut i skogen en sväng. Verkar t.o.m. finnas förhoppningar om att vallan inte ska klibba i spåret. Måste lära mig att valla själv nångång, men inte idag.

Nostalgi

Cyklade till stallet efter maten, har duckat under söt-Frasses hovar då jag borstade. Och vad händer? Jooo.... Bettan, gamla gnäll-Bettan med den jobbiga rösten, ska hålla i allting just idag. Sweet... Jag och Frassis har luffsat runt till det eviga gnatandet "Emma, Emma, Emma, skänkeln, Emma... Emma, Emma. Hörde du? Emma!!!" Är så less på mitt namn just nu. Urk. Kalla mig Torsten, snälla.

Jag behöver duscha. Gammal svett från gymmet tidigare idag, lite ny svett på det från stallet, plus lite hö och hästhår. Mums. Tvål... Tvål luktar gott.
Sen koka en kopp te och sällskapa med min nya bok, Historikern, hyffsat ointressant än så länge. Men jag hoppas.


Alone

"From the same source I have not taken
my sorrow, I could not awaken
my heart to joy at the same tone,
and all I loved, I loved alone.
Then - in my childhood, in the dawn
from every depth of good and ill
the mystery which binds me still.

From the torrent of the fountain,
from the red cliff of the mountains,
from the sun that round me rolled
in its autumn tilt of gold.

From the lightning in the sky
as it passed me flying by,
from the thunder and the storm,
and the cloud that took the form."

Alone av Edgar Allan Poe. Olyckor händer och jag det kan tänkas att jag läser dikter. Ujja. Hemskt.

Nightshadow

Har spenderat en hel timme med att titta på Vasaloppet imorse, kände mig faktiskt lite inspirerad att åka skidor själv, så fingret blev lindat och det bar ut mot spåret i skogen. Inte fasiken gick det bra :P Men kul var det. Har aldrig riktigt fattat hur man ska ta sig framåt effektivt om man kör på klassisk stil, vilket för övrigt oftast slutar med att jag ramlar, så jag kör på fri stil, med helt fel skidor. Det går framåt, långt ifrån snyggt, men det funkar oftast riktigt bra. Alla söta gamlingar som är ute i skogen gör mig glad. De hejar alltid och ser så där hurtiga ut. Så vill jag också vara om 50 år. Pigg, frisk och med glimten i ögat.

Ska snart pallra mig till Joel och inspektera Puffis nyklippa päls. Gick lös med saxen på tovorna som liknade dreads i fredags, den kissen har så sjukt mycket hår att det inte ens märks då man klipper bort stora tussar. Voi.
Nåväl...

142495-26

Månförmörkelse. Långt ifrån once in a lifetime, men fortfarande värt att kolla på.

Fruktansvärt uselt Uggla

Hur i helvete ska det här sluta? Årets omgång av melodifestivalen är smockad av ballader. Visst, ballader och sega låtar i allmänhet må vara helt okey, men för fasiken... Vi vill ju inte behöva kvala till Eurovision nästa år igen? Var nog pinsamt då Martin Stenmark förstörde allting.
Schlager är komiskt. Man påstår att man inte är intresserad för fem öre, men då det kommer till kritan så har man stenkoll.
Magnus Uggla... Hur kunde svenska folket välja honom framför Nanne? Jag blev upprörd, kände att jag inte var ensam heller då hat-SMS plingade i mobilen. En skön känsla.

För övrigt så är det månförmörkelse. Tycker det är smått fascinerande då jag inte har sett det förr, tänkte kila ut och kolla lite då och då tills det är över. Tragiskt? Nejfan. Illustrerad Vetenskap upplyste mig om det här för flera veckor sen.


Najs

Vet ni... Solsken är fan underbart. Lite vårkänslor sitter aldrig fel.
Har skrivit bort det förbannade provet i miljöpolitiken. Var det bara jag som skrev en halv roman om miljökatastrofer världen runt? Usch. Fel att ha två små prov istället för ett gigantiskt som tar 80 minuter att skriva.

Nåväl, ska gå och värma handen på ett element och vicka liv i mitt döda finger. Det går inte att böja och inte att räta ut, ser halvdött ut. God damned vad kortison är uselt. Två veckors träning är förstörd, får inte anstränga senor utan att värma upp riktigt ordentligt. Hoff. Jag TITTAR på motionscyklarna på gymmet, det är uppvärmningen. Blä.
Fast iofs, om inte fingret börjar vakna till liv snart så blir det ändå ingen träning. Fan. Blir det inte bättre i helg så ska jag telefonterrorisera lassa. 
Hmm. Hungrig.


Massa aj.

Har lindat av bandaget sen kortisonsprutan rakt i handflatan. AJ. Min knöl är nu officiellt jätteöm och halvt blå. Ska sitta och tycka synd om mig själv en stund innan jag börjar läsa igenom miljöpolitiken på allvar.

Hmm. Det hade varit riktigt värt att lyssna igenom remixerna av Guano Apes ikväll faktiskt. Blir bra det här.
Och vet ni... Det är fan LOV nästa vecka. Förbannat skönt att få sova ut för en gångs skull.
Frukt är gott, men det är fasiken inte godis. Just därför ska jag äta ett äpple. Tjing.