"Lompis brinner!"

"Lomboloskolan brinner!" Skvallret spred sig som en löpeld bland oss utflyttade Kirkobor här nere i södern. Vi som tänkte ha en nostalgisk liten Lompiskväll med Save the last dance som Malin alltid panikgråter till. Det blev lite väl nostalgiskt kanske... Kiruna hamnade i tidningar, nyheter och på text-TV. Nio år av vår barndom har gått upp i rök, bokstavligt talat. Har sprungit i korridorerna, kallat första fröken för mamma fler gånger än jag ens vill minnas, slagit ut tänder på skolgården, upplevt syslöjdens egen Hagga-Lena, lärt mig mer än jag tror av alla... Och lilla rara Ingrid! Vad ska hon göra nu då? En av de bästa lärarna jag har haft, hon lärde ut mer än bara svenska och SO, ooo ja... Den korta lilla tanten lärde oss ungar att respekt får man först då man visar andra respekt.
Men nu finns inte good old Lompis längre... Och om det är som folk säger att det är ett gäng småbarn som inte ens är gamla nog att snyta sig själva som har tuttat eld på skolan, så hoppas jag att ungjävlarna skäms så in i helvete. De har lyckats med att göra cirka 250 elever skollösa och ett 40-tal anställda utan arbetsplats. För att inte glömma att flera familjer har fått utrymma sina lägenheter i närheten pga. branden, plus eventuella rökskador där. Grattis, så in i helvete. Fint jobbat, verkligen.


Cykelkräk!

Denna söndag har varit mycket tung... Somnade efter tre inatt, en aningen onyker, vaknade innan tio med världens halsont och tvättstuga. Lovely... Somnade om så fort allting var tvättat och undanvikt i lådor och garderober. En fin tupplur på två timmar innan en välbehövlig dusch och så vidare med cykeln mot Mariehem och den väntande bakispizzan. Vad FAN händer? Äckel-Sven till cykelkräk får punka. IGEN!!! Tredje gången på ungefär lika många månader. Gud förbannat vad jag är less. Hatar att skruva i saker, hatar att ha olja på händerna två dagar efteråt, hatar att köpa de där förbannade cykelslangarna. Var ju bara att halta hem med en halvt trasig häl och en cykel med ett platt bakdäck. Har skruvat lös däckjäveln, lirkat ut slangen och undersökt vars det var hål. Imorn blir det Classes för att köpa ett gäng cykelslangar, det här med punktering verkar ju vara cykeljävelns nya grej, lika bra att bunkra upp med ett gäng så jag slipper ränna runt då det väl händer.


Respektlösa kräk

Dessa förbannade respektlösa kräk till människor... Korridorens fransyska har haft en jordens jävla brakfest. Kom hem från filmkvällen med Elin och Markus vid två på natten, hörde skrikandet bakom huset på parkeringen. Har lyssnat på idioternas jävla "Öööööhöhö! WOOOOOOHOIIIIIIISCH!" en timme innan jag tröck in ett par öronproppar och lyssnade på den totala tystnaden och somnade. Här är det roliga... Jag pillar ut de där gula sakerna i sömnen, brukar sedan sova vidare med dem i ena handen. Jättekul, not. Vaknar, petar in, somnar, petar ut, vaknar, petar in...
Vilket jävla spån till djävulens avkomma har rökt i korren? Fransyskan och hennes jävla kompisar. Vem har fimpat på varenda tillgängliga yta? Fransyskan m.fl. Vem har spillt sprit på hela golvet? Helt rätt gissat, fransyskan. Jag vill döda... Gnisslar tänder och undrar hur svårt det är att slå ihjäl någon med en blomkruka. Jävla äckel. Blir det en "återställare" för henne i natt ska jag bjuda på uppenbarelsen av en förbannad Honk med håret på sniskan, pyjamas och glasögonen fastnitade på nästippen. Min dåliga engelska ska hagla över henne... Mina välvalda ord i stundens hetta lär bestå av "Die motherfucker, die!"  Undrar om det är tänkt att man ska ringa polisen eller ett vaktbolag? Ska ringa Majsan på måndag och göra vissa efterforskningar... Muhahaha! Mitt tålamod ligger på minus.

Ska byta om och dra igenom lite muskler på IKSU, få ut lite ilska. Senare ikväll planeras det en djupdykning i den nyinköpta tequilaflarran.

SCORE!

Så jävla underbart bäst! Charlotte Kalla vann Jerringpriset i Idrottsgalan. Heja norrland, heja Tärendö, heja svensk skidåkning, HEJA KALLA!!!! Och ja, jag är sjukt partisk ^^ Men fy fan vad bra det här är. Gråter en skvätt, som vanligt, men det här är så himla fint.

"Sound of freedom"

Söndagsöndag, inte en lördagsöndag som igår, utan en riktigt söndag. Så äre med den saken. Trött som ett litet svin, tvättstuga och hemtenta att pyssla med resten av kvällen. Sicken tur att man inte är sysslolös, för det om nått hade ju vart sååå ovärt. Inte... Har spenderat helgen med en Kattis på besök, vilket inte var alltför pjåkigt. Höhö. Och i dagens pissljumma vindar har det vandrats omkring på promenader nere på Marieberg. Trevligt. Tänkte köra en ny grej hära... One night only, dagens outfit. Jajjemänsan. Honk goes modebloggare, det trodde ni inte va?



Nu ska vi se hära... Skabbigt underställ från Craft, urtvättade mjukisar med en grålila nyans från Intersport, döläcker virkad mössa, även den från Intersport och så slutligen en t-shirt med Bob Marley och texten "Sound of freedom" på, fick den av bror i julas. Väldans snällt, och väldigt läcker. Gärr. Tänk er sedan en svart jacka med lite extra reflexer så är saken biff. Planerar att hasa omkring såhär resten av kvällen.

Something wicked this way comes...

Morgonbloggning! Something wicked this way comes... Har drömt skumma drömmar om matlagningstävliingar. Vem fan steker en hel, inbakad kyckling? För att ha det som tillbehör till plättar? Vi gjorde det. Sen var det nån sorts jobbig allsång som man tvingades delta i. Vars är rättvisan? Inte i min drömmar iaf...
Nåväl, sitter och äter min fil med müsli, stötte inte på ryskan i köket och kände därmed det goda samvetet för min ordentliga frulle.

Har börjat kika igenom Grey's Anatomy-boxarna som "DVD-nisse" kom med i julas. Eh, tack papps och Lini. Men det är ju lite småcharmigt att far min vägrar ge upp alla "God jul önskar tomten/bok-nisse/kamera-tomten/DVD-nisse", synd bara att det är sååå svårt att gissa vad som ligger i paketet sen ^^ Fast det kanske är samma med julklappsrim, och sånt pysslar inte min familj med. MIsstänker att ingen av oss kan rimma och författa något begripligt. Jag kan inte, är totalt oförmögen till att åstadkomma mer än ett "gult är fult" och diverse omedvetna fulrim.
Kom just på mig själv med att läsa på Cosmopolitans hemsida... Pinsamt.

Jag har gjort det igen...

Jäpp, ännu en gång har jag lyckats med att koka tre liter linssoppa. Inte för att den är så pjåkig i sig, soppa värmer fint, men linser i en vecka...? Testade i höstas, var ingen höjdare. Måste sluta höfta så jäkligt under tillagningen, kanske börja med måttsatser.
Nåväl. Sitter med min andra portion för dagen, nymicrad och fin. Plugga sig lite till kvällen, har redovisning av julens fördjupningsarbete imorn på morgonen. Vore fint att kunna lite mer än bara ämnets namn. Höhö. Äh, det fixar sig.

Passar på att vara lite trevlig och önska Malin, Sork och alla djuren välkomna till Umeå. Dagen till ära snöar det ^^

Knökat värre

En knökfull bil och vi var på väg neråt södern igen... Drog en avstickare förbi Happis och det älskade IKEA. En köttbullstallrik och en överfull kundvagn + en matta och en spegel senare var bilen ännu mer knökad. Riktigt myspys där i baksätet med prasslande papperspåsar som var påträngande nära. Men inte hindrade det mig från att ta mig en tuppis från Happis till Luleåtrakterna inte, höhö. Skyller på Postafen, mina älskade åksjuketabletter som tillåter mig att göra allt annat förutom att kräkas i bilen, dock blir man lite... Sömnig. Puss på dem i vilket fall som helst.

Börjar få ordning på saker och ting i korren... Rummet är någotsånär städat, saker är uppackade och jag har lyckats svära över monteringen över IKEAs grejer. Julen är bortstädad för i år, imorn åker lådan ner i förrådet tillsammans med lite annat och sen... Äh. Sen är det vinter. Ska peta ut linserna och dra på mig pyjamasen. Undrar om det går något bra på TV? Säkert inte.

Nyårsafton, några dagar i efterhand

Nyårsafton. Lite ferre, lite alko, lite sång och lite bilder.


Lite läcker skönsång. Om jag minns rätt så var det ABBA, och ABBA tycker vi om... Oooo ja.

Rökpaus för Malin, och ett finfint försök till... Kom igen, gissa... Höhö. Moonwalk! ^^ Sötnosar.


"Han var ful... Och puckelryggad."




Mjo. Fin kväll, kall som fan, lite snöstorm på morgonkvisten under hemfärden. Helt klart lyckat. Ska fortsätta packa ner mitt liv i resväskorna, imorn bär det av mot Umeå igen. Hatar att packa, resa, städa, tvätta och "I kissed a girl". Höhö. Nä. Här blir inga barn gjorda, inga väskor packade för den delen heller.