The fields are now greener then ever before

Kvällen spenderades med cykeln, for genom staden mot slalombacken för att ta en kvällspromenad efter att ha slirat omkring på baksidan vid de gamla vattenfyllda gruvhålen. Träffade på folk där också, man är fanimig aldrig ensam ens i norraste Norrland, oavsett om det handlar om avstängda vägar eller vandringsleder i fjällen. Nåväl. Solen sken och det var faktiskt 17-18 grader varmt ute... Kan inte vara annat än nöjd ^^


Uppåt, uppåt, uppåt... Självklart iförd shorts och t-shirt, skiner solen så måste man, lite som en oskriven lag.


Kravlade omkring på marken en sväng. Fick ett gäng nya myggbett (återigen, myggmedel är bullshit och fungerar ALDRIG), får se det som att jag bidrog till bevarandet av ekosystemet - hundratals nya mygg tack vare mitt blod. Super.


Utsikten kan man inte klaga på. Man skymtar Kebnekaises toppar där i fjärran.


Städad sammankomst, a.k.a. sommarferre

Årets sommarferre är avklarad! Dagen till ära, dvs. gårdagen, bjöds det på kalla vindar och hela fem-sex plusgrader. Mmm... Myspys. Men är det sommarfest så är det också sommarfest. Bara att bita ihop och knöla på sig leggings och en kort tunika, trots att det hade suttit riktigt fint med täckbrallor och en fleecetröja. Fast vad betyder vädret när man ändå sitter inne med bästaste folket? Nej just det. Väldans trevligt måste jag säga, men så är vi också riktigt bra på det där ^^


Böghögen på bilden har sin förklaring i form av spelet vi spelade. Lyckades dra något kort med utmaningen "bilda hög och sjung Främling med Carola". Första tanken var ett "urk" för låtvalet, sen skred vi till verket, och tadaaa.

En sådan där modern en...

Nå nu har jag gått och blivit modern/ungdomlig. Hur då undrar ni kanske? Har jag slutat gnälla om att "det minsann var bättre förr"? Slängt cykeln på tippen och införskaffat mig ett motordrivet fordon? Skaffat Twitter utöver Facebook? NejnejNEJförfasiken. Det bidde en ny mobil. En sådan där modern en... Ärligt talat, jag är mer förbannad på den än vad jag är nöjd. Men det lööööser sig. Vänder nog snart, så fort jag har bråkat med alla onödiga grejer på den. Vem fasiken vill uppdatera saker, som den dära Facebook, var 15:e minut? Skaffa ett liv säger jag bara. Herreminskapare, vad klockan är MYCKET! Det här går inte för sig, jag må ha uppgraderat min prylsamling, men det finns gränser. Nu äre sängen!

Sjön som glimmar som eld




Rissajaure, "Sjön som glimmar som eld", Trollsjön... Kärt barn har många namn! Gårdagens fjälltur i lightversion, 12 km vandring totalt. Onödig fakta: Sveriges klaraste och renaste sjö, belägen 815 meter över havet i en dalgång. Sjön består av smältvatten från omgivande glaciärer (svinjävlakallt, jag badar INTE). Fint äre i vilket fall som helst.




Dalgången in mot sjön. Utsikten är ju inte alltför ful, men jag tyckte att det luktade lite ren. Väntade mig att se några vilsna kräk där bland stenarna, men icke. Inbillning? En mycket skum sådan.




The Road goes ever on and on
   Down from the door where it began.
Now far ahead the Road has gone,
   And I must follow, if I can,
Pursuing it with eager feet,
   Until it joins some larger way
Where many paths and errands meet.
   And whither then? I cannot say.

Älskade Norrland!

Lite sent (som vanligt med andra ord), men här är förra helgens roadtripp i bilder.






Den FULA strandremsan vid Elins stuga. Och ja... Jag åkte båt, utan att bli sjösjuk! Det går framåt. Fem Honkar av fem möjliga för stugan, Tuula och Per, sällskapet, maten, bastun, sängen, HELGEN... Men satan vad mygg. Myggmedel hjälper inte, men det är ju alltid kul att sitta och klia på sig själv. 


Min absolut bästa kvällssyssla! Borstar länge och väl, vilket Elin kan intyga. Här sitter vi båda med den älskade Colgate 360, världens bästa tandborste enligt mig. Kommer att gråta när den slutar tillverkas.




Älg! Massa älg! Elin och jag satsade stort på det här med att "turista lokalt", vi for förbi Vittangis älgpark. Har klappat och klämt dem på både mule och horn.


Vi hittade ridklubbens pållar som gick på bete i byn. Passade på att sällskapa med dem en sväng, lite kärlek sådär mitt i maten för deras del. Stackarna var ju oklappade, och så kunde vi ju inte ha det. De verkade tycka att det var lite kul med sälle.




Avslutningsvis en hårig kossa, eller om det är en tjur... Svårt att se med all päls. Undrar hur mycket de ser under den där pannluggen? Vi bjöd dem på knäckebröd. Två av tjugo uppskattade det. Svårcharmade djur det där.