Nål och tråd...

Jag hatar att sy. Alla hemska minnen från syslöjden med broderier, virknålar, symaskiner och den unkna lukten av flera skåp fullproppade med garn och tyger kom tillbaka. Anledningen? Jo, jag har modifierat en lagerkrans. Har sytt fast de förbannade plastbladen på pannbandet, ett efter ett... Tråden har slagit knut på sig själv stup i kvarten och mina fingrar blöder. Fy fan för sånt här säger jag bara.
Nu tänker jag inte ens titta på skiten... Nålarna är placerade låååångt in i överta skrivbordslådan (påminn mig sen då jag har glömt bort det här och letar efter dem). Trött, less och arg. Sova sig lite.


När jag blir tant...



Hittade en tant mitt i allting... Tanter är härliga. När jag blir gammal så planerar jag att skaffa en lurvig terrier (hör tantandet till), och praktiskt taget leva på kakor och kaffe. Ska ringa runt till folk och fråga om det bjuds på fika, inga torra småkakor, utan bakelser, kanelbullar, arraksbollar och hallongrottor... Om det vankas fika ska jag, hunden och promenadstavarna ta oss ut på en promenad. Ska vanka omkring i strumpbyxor, en söt liten hatt och lägga upp håret på rullar med jämna mellanrum. Eller så gör jag som mormor och drar på kryssning till Afrika. Tant ska jag bli!

There and back again

Hemma i kylan igen efter en svettig helg i Uppsala. Hur kan folk gå omkring i dunjackor vid den här tiden? Hoff, varmt ute. Fast det kanske är mina norrländska drag som visar sig? Här blir det inga vinterkläder eller långkallingar innan det börjar snöa. Nåväl, alltid trevligt med lite "semester". Höhö. Nu återstår bara att läsa igen allting som jag inte läste där nere i södern.

Jogga sig en sväng och sen plugga! Glömde som att ta med träningskläderna (läs orkade inte/vilohelg)... Men nu jäklar, ska se om min häl tycker om mig eller inte efter det här.


Evigt mörker

Varför ska det alltid vara så svårt att packa? Alla som känner mig vet att mina väskor går under namnet Aset och oftast inte kan lyftas utan får dras längs golvet. Det roliga är att jag faktiskt brukar använda det jag tar med mig, vilket innebär att jag har packat ner väldigt nödvändiga grejer.
Näe... Att packa är en vetenskap. Fjällturerna brukar vara fruktansvärt tunga då väskan i snitt väger 25 kilo, under en vanlig bilsemester tar min väska upp mer än halva bagaget. Herran säger jag bara. Vilka problem man ställs inför. Men som tur är så finns det andra som är minst lika körda som jag är. Höhö. Har för mig att Cääs väskor också ständigt åker under heavy weight på flyget ^^

Diska och vattna blommorna, sen tror jag att jag är klar.


Döda Sven?

Jag upplever en lätt andnöd... Och nej, det är inte "astman". Det är fanimig STRESS. Det var inte stress då jag cyklade från universitetet vid halv tolv, nejnej gud nej. Vad händer? Jo, Sven (jag har ett mycket personligt förhållande med cykeln) får världens brakpunka. Det säger pfssssch  och börjar skramla så in i helvete. Bakdäcket var platt. Kul grej.
Har jag grejer hemma för att laga det här? Nej. Kan jag ens laga en punktering? Nej. Efter att ha googlat och ringt ett panikartat telefonsamtal till min händige räddare i nöden Emil så var jag på väg ner till Maxi. Har Maxi rätt slang? NEJ.
Fy fan vad sur jag är... Har vart på stan och köpt nått som kanske kan funka. Får ta tag i Svens liv efter träningen. Bodypump och spinning, mycket effektivt. Nästa problem är att jag inte har hunnit äta middag. Tokpressar i mig en tallrik fil med müsli och försöker andas mellan tuggorna. Blir jättebra det här.

Det är mörkt i det eviga mörkret just nu... Becksvart. Om några dagar ska jag ska skratta åt det här, och förhoppningsvis kunna säga att jag kan fixa sånt här själv i fortsättningen. Ibland är det riktigt tungt att inte bo hemma och kunna lasta allt sånt här på pappsen. Råkade dessutom förstöra två av korridorens bordsknivar på att lossa däcket. Shit happens.

Baby it's all or nothing now

Sitter och sjunger till Cher (älskade, älskade Cher... Det här tror man inte om mig) med mat i munnen och en tonfiskburk på skivbordet. Tonfisk är så underskattat, bör dessutom ätas direkt ur burken med en gaffel för att få in den rätta känslan...
Ölkväll igår, chansade vilt på Sys och fick med mig några flaskor och en burk. Herran säger jag bara... Öl i stora drivor och mycket gott sällskap. Men öl... ÖL... Njae. Det tar sig, cider och dylikt börjar vara äckligt, både för mycket kolsyra som resulterar i att jag rapar nonstop minst tre timmar framöver och på tok för sötsliskigt. Nejtack. Öl... Men näe, det smakar ju bara så äckligt, ska satsa på den där "light"grejen och typ två sorters mörkt öl. Ryssland var lite finurliga med sitt alkote, inget bubbel och faktiskt inte så äckelpäckelsött. Sverige... Hoho. Importera? Kan man ju alltid slänga ihop grönt alkote, kan Coca Cola trycka in lite gröna teblad i sina burkar så kan man ju lätt köra på alkohol och nyttigt te. Inga problem.

Ont överallt sen träningen de senaste dagarna, men inte i "hälsporren" den här gången. Kanske tar sig? Kanske faktiskt slipper ringa läkaren för att höra att "du kan aldrig mer springa och hoppa"? Jag tror på det här! Tån är en annan femma, men en tå av tio, man klarar ju sig. Höhö.


Korrisen



Här har vi då den älskade korridoren som jag just nu kallar hem. Aj i ögat-blå, med en härlig sjukhuskänsla som infinner sig så fort man gått in genom ytterdörren. Här hasar jag omkring i mina badtofflor (gå aldrig barfota i korridorer, det är en hälsofara) med en filtallrik i handen. Även här som fransyskan och hennes vänner brukar festa till det mitt i natten.


Och det läckra köket... Även här sticker den blåa färgen en i ögonen. Golvet är nyskurat och det ser faktiskt lite rent ut, det ni... Finns värre kök än det här. Den rutiga handduken är min, piffar upp vardagen lite med tanke på att ingen annan pyntar till det. Fransyskan och hennes vänner brukar även röja järnet här på helgerna... Plus i kanten är att det brukar vara nystädat dagen därpå.

Sitter och läser igenom ett av fyra case som det ska jobbas med nästa vecka. Döpte den 72 åriga kvinnan till Agda för att få en lite mer personlig känsla över det hela. Har hittills klottrat ner lite mer än en sida med olika värden som är relevanta vid blodstatus. Dricker vatten som häst för övrigt... Dock inte diabetes, hoppas jag, utan snarare ett tappert försök att återställa vätskebalansen efter spinningen. Är det bara jag som svettas så det droppar på golvet? Min rosa handduk är genomblöt varje gång, och tröjan klistrar fast både på magen och ryggen. Jag och alla karlar dårå... Vi ligger i samma svettklass.

Dagens happening

TAAADAAM! Det här har jag pysslat med hela förmiddagen... Räknat celler i mikroskop med en klickande räknegrej, otroooligt intressant. Man måste nästan gilla det här... Handskar, den snygga labbrocken, molande huvudvärk och lancetter i fingrarna ^^


Invasion

Det är fanimig något magiskt med mitt rum... När äntligen mina blomflugor har dragit sig tillbaka (blivit ihjälslagna av diverse tillhyggen och ihjälsprayade med hårspray), så invaderar höstens sista spyflugor. De kryper in via vädringsluckan, bombarderar sedan fönstret under ett eller två dygn innan de dör bakom min dörr ut mot hallen. Och nej Kattis, jag vet nog vad du tänker... "Flugor dras till skiten..." Haha, jätteroligt, men icke! Okey, kan kanske erkänna att jag sitter genomblöt i svett nu igen, men jag brukar faktiskt duscha, med tvål. Det ni! Men... Åter till ämnet kanske, det är inte bara flugor som tycker om mig, nixpix. Fick sällskap av en geting inne på ICA idag också. Lillfisen kröp omkring på min hand och kollade läget innan den flög vidare mot tanten bakom mig i kön. Jag bara älskar när andra är rädda för småkryp ^^ Höhö.

Har vart på den nästintill obligatoriska måndagsfysen. Barbro har sparkat igång veckan med kollektiv gympa/styrketräning. Känns prima skinka.

Ensam mamma söker

Det här börjar bli pinsamt... Kom på mig själv med att le lyckligt åt Ensam mamma söker. Eeeh... Jag behöver fan semester från mig själv snart, det här går inte för sig.

Var ute och sprang runt på Tomtebo, hittade värsta genvägen ner mot Carlshem där mot slutet och drog repan runt Ålidhem. Jag bjöd sedan fransyskan i korridoren på nöjet/skräckupplevelsen att se mig svettig och äcklig i köket, ätandes på en banan och med mjölkpaketet i handen. Näe... Plugga sig lite kanske.

Pundarlooken

Svettig och jäklig efter dagens bodypump sitter man här och ska rota fram dokument om erytrocyternas utvecklingsstadier. Och som vanligt är jag lite lätt fascinerad av celler i allmänhet. Kanske hamnade jag rätt iaf ^^
Upptäckte imorse att jag ser ut som en pundare med sönderstuckna armveck. En fin upptäckt... Ett blodprov i tisdags, vilket resulterade i ett läckert blåmärke som just nu skiftar i grönt och blått, och tre stick från blodlabben i torsdags. Höhö. Har även ett läckert blålila märke på vänster knä sen förra veckans... Spinning (eh... Snubblade in i cykeln). Synd bara att blått inte är så trendigt på hösten, annars hade jag vart riktigt hipp.

Bror och jag står inför ett av årets största problem... Vad fan kan papps tänkas vilja ha i födelsedagspresent? Just nu är vattenkokare en het kandidat... Säger rätt mycket om hur grym fantasi vi har. Men ärligt talat... Päron vill ju aldrig ha nått i present, och ändå så måste man för att undvika att de surar. Sen kan man inte ge vad som helst, för då anses man vara en dålig avkomma. Herran... Fel att peka på nått han faktiskt vill ha? Jag skriver frortfarande önskelistor. Postar upp dem med utprintade bilder som hjälp på traven. Här tar man inga chanser inte... Byta klappar och andra presenter tar på krafterna.
Näe... Duscha, äta middag och sen cykla mot Mariehem.


Nejtack

Hatar lukten av kokt ris... Riset i sig är väl gott om man dränker det i sås och äter det till nått köttigt och fint, men lukten... Börjar få en överdos av överkokt och bränt ris här i korridorsköket. Snälla... Ät nått annat än ris och typ kokt kyckling? Okey, jag erkänner att jag skvättade ketchup på både spisen och mina byxor, men heeey, jag torkade upp efter mig också.
Lugnar nerverna med att lyssna på Enya och regnet. För egentligen borde jag plugga ännu mer. Jajjemänsan, BAC, YAC, YEP, YIP, YRP och gud vet vad mer man kan slänga ihop med bakterier och jästsvampar. Att folk ens har kommit på det här, bara det är ju egentligen lite fascinerande... Nåväl. Läser lite i alla åhörarkopior som täcker mitt skrivbord. Tha lovely understrykningspennan ligger troget vid min sida och väntar på att få avkorkas och gå lös på de få meningar som inte ännu är dränkta i dess illgröna tusch. Hoff. Skjut mig?

Where the road runs through the valley,
where the river flows,
I will follow every highway to the place I know.

Long, long journey through the darkness,
long, long way to go;
but what are miles across the ocean
to the heart that's coming home?

Plugga, plugga, plugga...

Härligt med fredag, ännu en dag mindre kvar till tentan... Ångesten börjar tätna här på Stippan 10 C. Höhö. Näe, men det här ska nog gå fint. Sitter med böckerna upptravade på skrivbordet med en överstrykningspenna i munnen och en bläckpenna i högra handen (dock inte för att skriva i böckerna, klotter i böcker är ett big no no). Här antecknas det flitigt. Älskar små post-it lappar som man kan klistra in precis överallt.

Spinning om lite drygt en timme, och ett försök till att vara kulturell ikväll. Avenue Q, har hört att den ska vara lite småbra.
På tal om träning... Behöver få upp energin och peppkänslan igen efter gårdagens pass. Herran... Jag blir inte taggad av Bruce Springsteen och Tommy Körberg, förlåt. Josefine... Kom tillbaka?