Älskade, älskade solen

Äntligen helg... Veckan har vart sjukt, nästintill olidligt lång. Så less... Kilade över till Mariehemsängarna och kikade på brännbollskuppen igår. Aldrig förr har brännboll sett så roligt ut som då, ingen speedad idrottslärare som står och skriker om hur man svingar slagträet och ingen som slår en sönder och samman för att laget förlorade. Näe... Vad sägs, vi fixar ihop ett lag till nästa år? Nån som är på? Klädel: Mumindalen eller Days of our lives? Höhö.
Lite alkohol och trevligt sällis hos Sebbe senare på kvällen. Men vars var det roliga på Fysikgränd egentligen? Får leta bättre nästa år. För ikväll är det plugg som gäller, icke någon random ferre.
Ska för övrigt bli spännande att se vem som sopar upp allt glaskross och utkastade möbler här på Ålidhem, väntar med spänning på då jag slipper bära cykeln över axeln för att komma ut från området.

Nåväl... Dagen har tillbringats på stagga i det fina vädret. Älskade, älskade SOL! Suttit på en brygga vid älven och doppat tårna i det iskalla vattnet. Blev inte ens sjösjuk då hela bryggan bestod av massiva betong/stenblock stadigt förankrade i botten. Mycket fint det där.

Nä men titta, Tila Tequila på TV...


Spirit of the hawk

Sitter i en lokal värmebölja, dvs. mitt rum kokar då solen har gassat på tegelhuset sen imorse. Hittade bildbevis på påskens skidåkning i Luossabacken. Så här friluftsaktig har jag inte vart på länge! Men utsikten från stadens slalombacke är inte alltför pjåkig. Älskade fjällen... Får passa på att vistas i dem då man ändå ska tillbringa större delen av sommaren där uppe.
Tro det eller ej, men jag äger faktiskt en snowboard också, förutom de snygga skidorna. Var en mycket smärtsam upplevelse att lära sig åka, men det gick aldrig så bra, så den är parkerad i garaget. Massa cred till Bodil som faktiskt kommer ner riktigt fint i backen med sin ^^ Höhö.

142495-93

Kanske skulle plugga lite innan det blir en snabb joggingtur för att lugna nerverna... Den eviga stressen ger mig magsår. Helicobakter pylori, ursäkta mig.

Den eviga stressen

Älskade Solis ringde idag, introduktionsmöte 3/6. Svinbra, med tanke på att jag definitivt inte kommer att befinna mig i Kiruna då. Ringde chefen och förklarade det här med att studera, blir nog bra det här, förr eller senare.

Pallrade mig på bodypump igår, stort misstag. Har så förbannat ont idag att det är knepigt att sitta... Mycket illa, och bra, fast på två helt olika sätt. Det här med träning är egentligen bara smärtsamt, antingen får man träningsvärk eller sliter sönder muskler, senor och leder. Tror att jag har avverkat några av sportskadorna iaf; stukade fingrar och händer, hjärnskakning med tillhörande minnesförlust, några stygn i höften, nån sena i foten, vridna knän, halvtrasiga muskler... Livet är allt bra härligt. Har mycket kvar att göra känner jag ^^ För innerst inne så tycker jag faktiskt att det är lite småkul att springa så det piper i halsen. Nåväl... Fina saker det där med träning iaf.

Tänkte ta tag i allting som ska vara gjort till imorn, men man har ju hela natten på sig. Höhö. Bra planerat det här. Dessutom vill jag hinna läsa nått kapitel i min nya pocket Middlesex, bra bok det där.

Alltid samma visa

Alltid lika pinsamt att titta på Eurovision Song Contest... Jag tycker om Hero, och jag tycker om Charlotte, men när ska resten av Europa lära sig att rösta på bra låtar? Ryssland... Herreguden då, nejtack! Ukraina, ARMENIEN...? Hoff. Ska leta upp låtarna och poppa vidare här i rummet istället, och förtränga gårdagens usla vinnare. Fast stort plus i kanten för min favorit bland konståkarna genom årens VM och hans tappra skuttande på plastmattan!

Nu plugga sig lite, iväg på stan och sen träna sig.


Havets fru

Massa ångest över saker som måste kunnas nästa vecka, och en fucking tenta på det. Jättehärligt... Inte. Kollektiva självmordsgruppen välkomnar nya medlemmar! Just nu erbjuder vi flera olika alternativ, bl.a. hopp från hög höjd och multiresistenta bakterier. Vad väljer du?

Vi åkte och tittade på havet. Man har ju hört att det finns två mil utanför stan, men man måste faktiskt se det innan man kan tro på att det usla vädret kommer därifrån. Havet finns! Smakade på vattnet, och det var faktiskt en aningen salt, bevis nog för mig. Vi åt munkar och satt i solen. Älskade solen...
Ser det inte mysigt ut med sandstranden utanför illaluktande Obbola? Får återkomma för bad vid senare tillfälle.

142495-92

Säsongens debut

Älskade, soliga, varma Umeå! Dagarna är lättare att uthärda i ett acceptabelt klimat. Som den norrlänning jag är så anser jag att alla temperaturer som överstiger 13 grader celsius är rena värmeböljan. Och ja... Jag badar även utomhus vid den temperaturen.
Var ute och körde intervalldebuten i slalombacke för säsongen. Tungt, jobbigt och så här i efterhand riktigt skönt. Vi bjöd de dryga fåren i hagen nedanför på eftermiddagens underhållning.

Ska skriva klart det sista om patientvård vid multiresistenta bakterier och sen slänga mig i sängen för att njuta (förhoppningsvis) av Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest.

Tror för övrigt att jag kanske inspirerade Kattis till att gräva igenom sitt avlopp i studentrummet nere i Uppsala. Bättre än mitt? Neeejdå... Lägg märke till att håret på bilden är svart utblandat med lite gråskalor. Kattis är blond, precis som jag. Mysfaktorn är hög.

142495-91

Månadens panikångest

Mamma gud vad vidrigt... Har inte haft en sån här dödslängtan på LÄNGE! Har som sagt var städad idag, dammtorkat, plockat undan och tvättat. Det enda som återstod var avloppet. Alla rensar avloppet. Eller hur?
Drog på mig mina engångshandskar från Coop, gud välsigna dem upprepade gånger, för utan dem hade jag dött. Lossar golvbrunnen och sticker ner handen... Drog upp en näve kolsvart hår som droppade brunt vatten. Då kommer vi till den lilla detaljen att jag:
 1. Inte har svart hår, utan är väldigt blond.
 2. Inte har tappat en hårklump stor som en handboll under den månaden jag har bott  här.'
Slutsats: Det är inte mitt hår. Ingen har rensat det här avloppet sen huset byggdes. Mmmmm... Vad MYSIGT!!!

Har hällt i propplösare i massor, sköljt ur, hämtat pinnar från skogen (tack Kattis) och grävt upp ytterligare nån näve hår. Sista omgången med propplösaren är i nu, ska snart sköljas ur...

142495-89

142495-90

Propplösaren är varje students bästa vän! Samt plasthandskar och pinnar för grävandet. Ser det som mitt personliga mission här i livet från och med nu att tvinga alla att gräva ur sina jävla avlopp innan de flyttar.
Nu ska jag laga middag. Mums vad gott med... Hår, eeeh. Köttbullar. Just det.

Det tar sig...

Sitter i de största jeansen jag kunde hitta och mysiströjan. Det är med andra ord städdag! Helvettin paska, har fått hindra mig själv från att dammtorka och gräva i avloppet hela veckan... Och det har faktiskt inget att göra med att jag tycker det är svintråkigt att städa den här gången, nixpix, har fått unvika det för att inte hitta på ursäkter att komma undan tentapluggandet. Tentan är nu officiellt bortskriven, har en lätt ångest, men den är inte ens i närheten så stor som den var sist. Det tar sig! Kanske t.o.m. har gått bra den här gången? Nåväl... Molekylärbiologi är kanske inte så roligt. Är det kanske nån som vill stötta mig hära?

Har handdukar och sängöverkast i tvätten (hände en liten olycka med en juiceförpackning, hoppsan). Ska snart slänga in träningskläder och jeans. Detta ska bli en effektiv fredag, är planen iaf.

"Now I know I've got to
Run away I've got to
Get away
You don't really want any more from me
To make things right
You need someone to hold you tight
And you think love is to pray
But I'm sorry I don't pray that way"

Lyssnar på gamla klassiker. Ska poppa vidare och hälla såpa i skurhinken.

Ljuva 70-tal

Kände för att ta tag i livet och pallra mig upp mot Sportsclub för att köra igenom överkroppen (travelpass ska utnyttjas när man väl orkar skaffa sig dem). Kände inte riktigt för att gå tre kilometer, så det blev att rota fram mammas gamla cykel. Ville dö lite lätt efter första backen, och Kiruna består endast av backar, så cykeln och jag var inte bästa kompisar. Växlade cyklar är ett måste då man i princip bor på ett fjäll. Min raring måste med andra ord upp från Umeå till sommaren... Skrämde några hästar i hagen då cykeln skramlade sig över grusgroparna, men men... Man kan inte få allt.

En timmes gym och 30 minuter på löpbandet så var dagens motion avklarad. Susade hem och passade på att fota den snygga ringklockan. Mycket bra att ha, och så lägger vi märke till att jag håller mig till höger på vägen. Just det... Se och lär (varför går folk alltid i vägen?).

142495-87

It's cold out there

Är återigen uppe i Kiruna på en snabbvisit och helt ärligt så saknar jag sommaren nere i Umeå. Kyla är helt enkelt inte min grej längre. Nåväl... Ska iväg på stan en sväng på straxen, och sen tänkte jag tillbringa några timmar med mina sex kilo böcker som har släpats upp. Det är bara att ta tag i saken, tenta nästa vecka och som vanligt ingen inspiration till att sitta med böckerna. Men det kommer! Bara man lyckas lura sig själv att det är roligt så...

Hittade några papper från blodcentralen i väskan, måste ha blivit kvar sen förra gången. Kollade snabbt igenom dem och konstaterade, återigen, att jag är A+. Älskade wikipedia talade om för mig att 34% av världens befolkning uppskattas vara A+, och i Sverige är 37% av befolkningen det. Onödig information på en hittills händelselös torsdag. Upptäckte sedan en länk på sidan, "Blodgruppsdiet". Tror moster har pratat om det för några somrar sen, så vafan...
"Grundtanken i dieten är att människan bör anpassa sin kost och sitt levnadsmönster efter sin blodgrupp enligt AB0-systemet. Dieten, som enligt författaren bl a kan kurera både cancer och AIDS, har utsatts för massiv kritik av många läkare och dietister som avfärdar dieten som rent kvacksalveri och pseudovetenskap."
Sweet! Ännu en korkad idé som nån amerikan vid namn D'Adamo har kommit på. Få se nu... Blodgrupp A kallas för jordbrukaren, blodgruppen uppstod då människan blev bofast och började bruka jorden. Kött ska undvikas och en diet med mycket grönsaker rekommenderas.
Nejtack. Varför ändra sin livsstil efter hur ens röda blodkroppar ser ut? Hoff. Folk har inget vettigt för sig.

Näe... Packa upp böckerna och sätta igång hade ju vart en riktigt bra idé.


The time has come

Sitter och lyssnar på "Elephant love medley" från Moulin Rouge och nu, efter ungefär elva omgångar på repeat (byta låt är överkurs) så kan jag texten. Mycket illa...
"You'd think that people would have had enough of silly love songs... Some people wanna fill the world with silly love songs. Love makes us act like we are fools. Throw our lives away, for one happy day"

Sliskiga låtar gör inte min fredag bättre, inte festen under mig heller. Här sitter man och läser om hormoner och deras receptorer, tog mig för övrigt 20 minuter att inse att glukokortikoider var hormon. Undrar om nån verkligen sa det rakt ut eller om jag bara undvek att förstå texternas sammanhang? Skitsamma. Känner att det här är rätt dag att plugga på, är faktiskt lite laddad, trots valet av ämne. Det här ska klaras av, för hormoner är ju faktiskt lite spännande. Återigen verkar mitt yrkesval vara väldigt passande då jag faktiskt är fascinerad av celler och diverse kemikalier.

142495-86

Har traskat runt på stan en sväng, Emil tyckte inte om mig där mot slutet, fast jag tvivlar faktiskt på att han ens tyckte om mig i början... Vad är det med karlar och sånt där egentligen? Så farligt är det faktiskt inte.
Mitt hat mot solglasögon börjar gå över, har insett att jag aldrig kommer att hitta ett par som faktiskt är snygga, så nu har jag officiellt tagit första bästa. Dock var de inte rosa eller glittriga, så jag kan inte köra på ursäkten att de är fulsnygga. Får helt enkelt säga att mina bara är fula rakt igenom. Men nu jävlar har jag ett par! Borde kanske satsa på att köpa ett par vanliga också... Var som ett tag sen sist. Fast vad gör det då man använder linser i princip dygnet runt?

Näe, back to work! Nu jääävlar ska jag bli bästis med glukokortikoiderna.