Norrländsk värmebölja

Lider just nu av en eftersvettning sen duschen och en runda med hårtorken. Sommarvärme är inte min grej, det är sjukt mysigt och efterlängtat, tro inte annat, men min kropp pallar fan inte av det här... Får ju vätskebrist av det konstanta svettandet, spelar ingen roll om jag ligger halvnäck som en död valross i bikini på stranden eller sitter i skuggan. Herran.
På tal om stranden... Vi har glassat på playan idag, den norrländska playan bestående av lite grovkornig sand full med kottar, granbarr och stenar, en myrstack, sjukt mycket barrträd, faktiskt några raringar till ungar som inte kastade sand på oss, ett gäng irriterande dvärghundar och alla insekter du kan tänka dig. Där låg vi och stekte fläsket i eftermiddagssolen. Mycket fint, förutom just insekterna och lukten av min svedda solkräm. Annars är solkrämen min räddare i nöden, försöker undvika diverse cancrar och annat mindre trevligt.

Börjar bli lite trött, tidig morgon imorse och en lite senare morgon väntar imorn. Ska väl kanske inte klaga egentligen, jobb är jobb, och det är inte så hemskt när man väl kommer in i det. Överkonsumerar handsprit (ett tappert försök till att undvika sommarförkylningarna), kokar hemskt mycket kaffe som jag sedan inte själv dricker, puttar runt raringarna i rullstolarna och svettas lite mer. Den här jäkla värmen! Nä, ska inte klaga. Det var visst ännu värre där nere i södern ^^ Grönland Kattis? Snälla? Jag vill ligga naken på en glaciär och titta på moln.


Flying discs

Första veckan på sommarlovet, eller lov och lov... Kommer ni ihåg de där somrarna då man faktiskt bara var ledig och ändå hade fullt upp med att cykla omkring och fjanta runt? Det var härliga tider det. Numera ska man jobba och ändå hinna med annat. Malin och jag har iaf skaffat oss en ny hobby, frisbee! Take that... Planen var att aktivera hennes setter med ännu en ny grej, synd bara att vi var så jävla usla på att kasta den där plastgrejen. Fast det fixar sig inom en snar framtid, börjar få in tekniken nu känner jag. Jävlar anamma, vi kanske t.o.m. börjar med frisbeegolf innan sommaren är över? Who knows.

Just ja, vi hittade en långlivad snöhög också. Det är ju alldeles underbart med lite extra is och snusk nu i juni... Inte... Men det är Kiruna i ett nötskal, snö och kyla även på sommaren.


Picking flowers is dangerous

"Love is no hot-house flower, but a wild plant, born of a wet night, born of an hour of sunshine; sprung from wild seed, blown along the road by a wild wind. A wild plant that, when it blooms by chance within the hedge of our gardens, we call a flower; and when it blooms outside we call a weed; but, flower or weed, whose scent and colour are always wild..."
- John Galsworthy

Jag har en viss svaghet för sånt här i vissa stunder... Säga vad man vill om engelsmän, men sånt här kunde de skriva på den gamla goda tiden. Har en drös med fina bitar som har samlats ihop under några år nu. Sovdags, annars vet vi aldrig hur det här slutar.

En av veckans prestationer...


Jofan... Nog sprang vi! Jag och Boddan mot världen, eller iaf mot några tusen andra kvinnor. Vi gick ut i första startgruppen iförda våra läckra tights, målet för hela gruppen var att komma runt banan på mindre än 25 minuter - jo, tjena. Så jäkla fort gick det nu inte, men 28 minuter och 55 sekunder är inte så illa pinkat när man själv trodde att det skulle gå på 35 minuter blankt. Jag är nöjd, benen kändes prima, bara psyket som ska drillas lite bättre till nästa gång. Tack för mig, nu är det sängen som gäller. Tidig morgon imorn, lovade bort mig till herr Emil och en vända på gymmet på morgonkvisten.