Man must dance

Jag har funderat på det här med barn... IGEN. De kan ju vara riktigt söta på avstånd, nu pratar vi spädbarn eller sådana som just har lärt sig att gå. Förutsättningen för att ungar ska kunna vara söta är att de är tysta och inte luktar illa just då. Lillkusinen är ju söt som socker oavsett omständigheterna, vilket bevisar att jag som en sann "barnhatare" är sjukt partisk och kör stenhårt på att blod är tjockare än vatten osv.
Men... Igår började jag fundera på att sterilisera mig på allvar. Var på ICA, skulle handla juice och tandkräm. Snabbt och smärtfritt liksom, trodde jag, pöh! Var en speedad knäppunge som mamman hade gett en mindre vagn. BIG mistake. Snorungen gallskrek "Jag vill gå själv mamma" och visst fan sprang ungen omkring med vagnen ensam över hela ICA. Vem blev påkörd av ungen? Jo, jag. Vem blev döv när ungen tappade bort mamma och började gallskrika? Återigen, jag. Ungefär här ville jag kasta en petflaska i huvudet på honom och väsa att det inte blir några jäkla julklappar om han inte försvann på stubb. Gråtande ungar på affärer triggar inga moderskänslor hos mig inte, snarare en killer instinct.

Näe. Sicken tur att det blev Scary movie på kvällskvisten! Usel humor som vi grymtade till av skratt, eller... Jag panikgrymtskrattade. Fina filmer, precis vad som behövs ibland. Men den stora frågan är fortfarande hur första filmen kunde vara uthyrd? Finns det fler personer här i världen som fortfarande ser på Scary movie? Mycket intressant det här.
Snart gymmet ^^

We started singin'

Poppar Madonna och läser tidningarna på nätet. Har ätit frulle efter att ha vaknat av att nån skrapade is ute på gården. Testade Kattis kvarglömda plommonpuré i filen, smakade allt annat än gott. Dadlarna får numera sällskap av plommon på min lista med saker som inte ska ätas i onödan.
Dagens avancerade planer är att hasa till universitetet för att skriva ut tre ton papper, allt från spännande teoriföreläsningar till labbkompendier. Otroligt spännande. Jag och överstrykningspennan ska gå lös på pappersbunten senare ikväll, efter ett stopp på bokrean nere på stan och en snortung spinning på IKSU ^^

Just ja. Är uppe i Kiruna sex veckor till våren, praktik på sjukhuslabben. Spännande värre. Ni blir inte av med mig i första taget. Höhö.

Sooolen, älskade vännen...

När man väl lyckas bli frisk från förkylningen from hell så får man världens hosta två veckor i efterskott. Tack, tack som fan. Fick knata till vårdcentralen, har tydligen inte astma enligt det senaste testet. Ingen vanlig astma inte, nejnej... Förutom den läckra ansträngningsastman så har jag irritations/förkylningsastma. Eeeh... Fick ut den älskade Pulmicorten som jag ska puffa på nu ett tag. Är så jäkla less på att hosta lungorna ur mig.
Stekte mig lite lax och någon läskig wok som Ida prackade på mig på ICA Maxi förra veckan. Woken visade sig vara väldigt god och jag är sjukt mätt just nu ^^

Just fan! Vi var ju ute vid det älskade havet igår. Havet som man glömmer bort att det faktiskt befinner sig två mil ifrån en... Men ibland blir man påmind. Varm choklad och bullar på isen var ju inte helt fel. Och solen var ju grymt snygg. som vanligt.



Different kind of love song

Dagens, veckans och månadens skämt... Jag ska testa afrodans ikväll. Jäääpp, helt rätt. Kan upplysa alla om att jag i alla danssammanhang anses ha klumpfötter och vara stelopererad från höftled till nacke. Mycket läckert om jag får säga det själv. Taktkänslan och rumpskakandet är inte min grej helt enkelt, enda gången jag har takt är möjligtvis då det kommer till gitarrspelandet och hoppsekvenserna i gympapassen.
Har återupptäckt Cher igen efter alltför många timmar på universitetet, blev lite lycklig. Den tanten alltså... Cher, Dolly Parton och konståkning, fina grejer som jag blir så där sentimental till.

"These are universal truths
We're all part of the light that flows through everything

This is a different kind of love song
Dedicated to anyone
Different kind of love song - oh oh
This is a different kind of love song
A higher plane we can go on
Different kind of love song - oh oh"

Slutsatser?

Slutsatsen för de senaste dagarna är att allt som har med statistik suger. Alla tester man kan göra på en mängd data gör mig illamående. I vilken ände början man? Och hur i helvete tolkar man alla värden man får ut i slutet? Näe. Fy fan. Men statistik är makt, med tanke på hur man kan vinkla saker och ting. Men jag bangar nog den här gången... Just nu känns maktlöshet på statistikfronten helt okey. 
Annars så börjar hostan ge med sig och jag försöker kravla mig vidare mot en sk. formtopp (vilket är ett skämt i sig, men man ska ju ha höga mål har jag hört). Drömde sjuka drömmar inatt, alla var med, allt från den mindre omtyckta fransyskan i korren till Kirkoborna med allas våran Sebad i täten ^^ Det var även en släng av skidåkning med älgar och värdetransporter i kundvagnståg. Fina bitar.

Har även vart ute och hoppat omkring på Nydalaisen igen, innan "snöstormen" kom och hällde två decimeter nysnö över hela Umeå. Bjussar på en bild på Malins vovve in action med sin slemmiga apportgrej. Friluftsliv i stadsmiljö är inte illa alls ^^


Finaste solen

Årets finaste vinterväder, med finaste solen som kikade över horisonten för första gången på minst en vecka ^^ Har gått runt Nydalasjön, sprungit på isen och lufsat i skogen runt omkring. Halva Umeå var ute och gjorde samma sak, massa hundar, barn och skidåkare ute på isen, familjer som grillade vid strandkanten, galna fransmän som höll på att cykla omkull vid vägbommarna. Bästa söndagen på länge.