And to me it's exciting

Valborg och 1:a maj, vintern är över och de lediga helgdagarna och alla halvdagar tågar in i kalendern. Imorn, valborgsmässoafton och allt till ära, ska jag spendera dagen på forskningslab. 8.30-17.00. Planerna är att pyssla med bakteriekulturer, odla rent raringarna och se till att de har det gött på sina plattor, nån körning PCR i hopp om att mina vilda blandningar ska ge resultat och sen förhoppningsvis en DNA-prepp. Det var den "halvdagen" det. Första maj... Ska vi se vad som erbjuds...
"Socialdemokraterna Ålidhem:
Samling Ålidhem Centrum kl 10.00
Kaffe, musik, bokbord
Torgmöte kl 10.45
Avmarsch 11.15 mot Döbelns Park och anslutning till Huvudtåget"

Låter väl spännande? Bokbord och allt! Ser att även Vänsterpartiet har något rajraj på gång. Näe, får hitta på något vettigare tror jag. Politiskt aktiv i demonstrationståg är kanske inte riktigt min grej än.
Ska diska undan min sopptallrik och ladda lite inför dagens bodycombat. Ska vidga vyerna en liten sväng.

My! My! Time flies!

Får lite lätt panik av alla utropstecken... Klassar det som en relativt normal reaktion, får hänvisa till den härliga boken som en gång upplyste mig om att ett flertal utropstecken i följd är ett tecken på galenskap (puss på T. Pratchetts visdom, förmedlad i form av skönlitterär fantasy). Dock är inte dessa utropstecken i följd, men paniken infinner sig i vilket fall som helst.

Denna söndag har, som vanligt, dedikerats åt allting som har samlats på hög under veckans gång, dvs. löpturen på 9 km (i t-shirt, solsken och gegga), veckans tvättis, storhandling och panikskrivande på första utkastet av rapporten som visst ska in nu på tisdag. Herran säger jag bara. Upptäckte nyss att klockan faktiskt är rätt mycket, men jag antar att tiden går fort när man har roligt.
Låter Enya tala för sig själv innan jag borstar tänderna och zappar lite bland TV-kanalerna:
My! My! Time flies! A new day is on it's way, so let's let yesterday go
Could be we step out again
Could
be tomorrow but then,
Could be 2010

I'm ready

Mamma Honk har hittat nya skor att älska och slita med hälsan! Nu kan sommaren komma, I'm ready.


Söndagsångest

Mmm... Underbar söndagsmorgon! Panikvaknade av väckarklockans tjutande mitt i en dröm där en hårig karl skällde ut mig inne på Åhlens för att jag spelade med plektrum på elgitarren. Var en liten lättnad att vakna ifrån honom, men att sen packa ihop sandiga och svettiga träningskläder för att hasa till tvättstugan sänkte det hela ett snäpp. Nå nå, snart färdigtvättat! Massa rena kläder att skita ner nu till veckan, lovely.
Har just suttit och räknat på primerkoncentrationer till veckans PCR, har på känn att jag kommer att få köra två olika bara för att kunna utvärdera och reflektera över vilken blandning som är bäst. Alldeles utomordentligt roligt. Jag som älskar att räkna och analysera. Fast det kanske kan bli lite kul om det går vägen. Men vem försöker jag lura här egentligen? Tittar man tillbaka på gamla erfarenheter har jag väl snittat 2 av 10 lyckade PCR-jävlar. Statistiken talar emot mig, jäkla tur att jag avskyr statistik ännu mer än själva PCR:en. Det här kommer att gå bra!




Den inre friden och den där förbannade krigaren...

Mitt tjafs med att "vidga vyerna" och "personlig utveckling" har hittills resulterat i en plastig näskanna som står och samlar damm i mitt badrum (funderar på att använda den som vattenkanna till blommorna), det skumma faktum att jag numera dricker mer havredryck än vanlig mjölk och att min spikmatta försöker mörda mig. Rev upp ena armbågen på de vassa plastpiggarna from hell igår, det hela resulterade i nerblodade lakan för min del. Härligt, härligt! Mina försök till att hitta inre frid, bli ett med kosmos och att bli kompis med min inre krigare med hjälp av yoga har endast gett mig svåra aggresionsproblem. Hur kommer det sig att man blir skitförbannad av en timmes kroppslig stretchtortyr, havsandningar och avslappning? Äh, det där har jag gett upp nu, kanske hittar mitt kosmos på något annat sätt. Blod, svett och tårar... Att vidga vyerna är då fan inte lätt.

Ska hasa mot universitetet för att skriva ut instruktioner till hur ett kit med SYBR Green ska användas. Kul fredag!


Själsvård vid Torneälven



Skoterspår är banne mig det bästa som finns att promenera på, något jag och alla Norrbottens renar verkar vara överens om. Varför plumsa om man inte måste? Nåväl. Grilltur vid sommarens badstrand. Mycket exotiskt, Torneälven is the shit, oavsett årstid.



Elden brann, allt för optimal korvgrillning. Engångsgrillar är för kärringar, vi går all way in!



Den lilla detaljen om HUR man faktiskt åstadkommer den där perfekta korvgrillarelden är oväsentlig. Tändvätska är en av Guds många gåvor till mänskligheten, och självklart ett obligatoriskt inslag i skogspackningen. Luktar gott gör den också. Puss.



Proppmätta, nöjda, varma, lovely sällskap... Vi "väntade in själen" en sväng, och jag tror nästan att vi kom en bit på vägen. Peace out.


It’s just a case of flash delirium

Så vare påsk. Tack och bock för lite extra lediga dagar, man klagar ju sällan på sånt. Jag, och allt härligt folk, är uppe i älskade, vårfula Kiruna, allt är som det ska med andra ord (förutom att Hanna och Lisa huserar i annat land och by). OCH JAG HAR FÅTT ÅKA SKIDOR!! Dagens tur blev 15,9 km med årets bästa före, allting gick så jäkla lätt. Lätta saker tycker vi om! Självklart bjuder jag på en svettig bild, you gotta love ananasfrissen man får i buff.