Morning sunshine

Uääääääh... Öhmm. Ungefär så låtar jag tidigt på morgonen, kombinerat med mitt välkända hasande. Har aldrig märkt av det själv, men nu vet man då kollektivet har upplyst mig. Vi säger att det är charmigt tycker jag, så blir det nog bra.
Nåväl. Ska snart iväg till biologihuset och fortsätta med grupparbetet om hjärtinfarkt. Jättespännande.... På tok för tidigt för att kunna fungera som en människa, men men.... Neandertalare går nog också bra.
Har köpt jätteläskiga multivitaminer. Kapslarna är stora som stolpiller (mitt ögonmått äger), och de är fullproppade med ett suspekt pulver. Säkert skitbra grejer, skulle innehålla vitaminer, mineraler och nått skumt som påstods reglera blodsockret. Varför läser jag baksidan först när jag redan har köpt saker? Hmm.

Ojfan. Stress!

Spaningsuppdrag

Sitter på golvet, bara därför att jag kan. Bärbara datorer är onekligen praktiskt, minus det faktum att min gnäller stup i kvarten om att registrera saker och ting. Nejtack, det hinns inte med just nu. Är en strängt upptagen, karriärsinriktad och målmedveten kvinna (ljuger inte alls), som har fullt upp med att fundera på om jag ska äta en våffla eller en näve vindruvor. Livet är fullt med viktiga val.

Ikväll blir det att plugga, kolla Aladdin och... Plugga. Kul.
Nåväl... Måste ringa och boka tågbiljetter så jag kommer hem en helg nästa månad. Och Malin skaffar valp om några veckor. Alla vet vad det innebär... Hon har lovat att komma ner hit till Umeå. Jag och Elin ska lätt ligga på golvet och gosa sönder pälsbollen ^^ Tötisen!
Borde nästan kolla upp om Excel fungerar också... Hmm...

Kyligt

Ny vecka... IGEN! Fanfittafanfan, som vi så vackert säger här nere i södern. Börjar vara lite less nu... För mycket att göra och ingen tid att göra det på. Sen att jag antaligen hinner med massor med saker om jag bara inte anser att det är superviktigt att ränna till återvinningen med två veckors mjölkpaket, är en HELT annan sak. Sådeså.

Här har vi bildbeviset på att jag och Elin badar!!! Ha! Det var lite kyligt, och ja, jag badar med buff. Hähä. 6 plus ute, klockan halv tolv en lördag kväll. Yes. Vi tycker om att bada, det är... Uppfriskande. Vinterbad nästa? Mycket möjligt. Thessan och Sork stod på bryggan i sina vinterjackor och tittade snett på oss.... Tsss ^^ Vi är ju nere i södern och allt.

Näe. Ska faktiskt plugga lite nu, snart... Kanske. Typ. En stund. Sen.


142495-73

So it goes my dear

Äntligen helg. Det viktiga med helgen är inte att det inte är fullt med föreläsningar om den superspännande statistiken eller kemin, utan det är att man får sova. Totaltdäckade efter tolv igår, sov läääänge. Vaknade och hasade (ja, jag hasar väldigt mycket enligt Ida) mig ut till vardagsrummet och kollade på Scrubs med Thessan och Sork. Trevligt med folk hemifrån.... Sitter och försöker planera in en liten hemresa. Det ser ut att kunna fungera kring vecka 42... Och det blir ju absolut inte sämre av att Thessan fyller år därikring ^^ Ferre är kul. Gayfesten här nere var skrämmande, väldigt skrämmande. Så en hemmafest ska bli riktigt kul.

Nåväl. Igår var det storshopping på NUS apotek. Förkylningstider i kollektivet. Passade på att bunkra tandborstar också, alltid bra att ha hemma.
Sen blev det att leka laserkrig på nått ställe. Vi spöade skiten ur ungarna. Muhahaha! Erkänner glatt att jag är apusel på precis alla sporter (och andra saker då det gäller att pricka rätt), men liiite kul var det. Hmm... Kanske borde satsa på att lära mig att sikta? Eller... Näh. Lever fortfarande på att jag gjorde mål i fotboll för 10 år sedan. Det var grejer det! Föredrar att springa, ingen press.

Ska iväg mot Ersboda och handla lite grejer. Tjing.

Helg ljuva helg

Så var det dags för Idol... Spännande. Egentligen så känner jag inte riktigt behovet av att se den, men man får ju offra sig för majoriteten i det tillfälligt utökade kollektivet. Folket vill mata nån mager pöjk med kakor och jag vill morra lite över en viss blondin på TV. Visst, tanten kan ju sjunga, men fortfarande.... Orka.
Nåväl. TV är ju alltid underhållande! Kollektivets största happening är förlossningar i Sjukhuset. Har jag sagt att jag inte vill ha barn? Än mindre nu efter att ha sett alla tokvråla... Och ja, barn skrämmer mig fortfarande. Fast iofs... 19 år gammal, tror inte jag har press på att skaffa mig några just nu... Ge mig nått år (läs några, helst jättemånga).

Har haft sjukt kul på Biologihuset... Mätt upp vatten. Med mikropipetter ^^ Det ni! Kanske blir lite mer spännande framöver? Har upptäckt ett nytt problem. Min dator har inte Excel, det är lite torsk. Sicken tur att jag har ett läckert litet passerkort som borde funka till åtminstone en datasal... Måste undersöka det där tror jag. Nångång. Ingen stress. Nädå. Ehe...

Ska pallra mig ut i mörkret och springa en sväng med min ficklampa. Snart helg! ^^

Så var det tisdag, inte måndag

Mjaaahapp. Det är inte måndag idag, utan tisdag. Inte illa alls, det innebär att det är en dag mindre kvar till helg, och helg tycker vi om. Inte mycket som har hänt på sistone, börjar komma in i vardagslunken, med insprängda inslag av ångest över meningslösa kurser som måste läsas. Men det fixar sig alltid, som nått offer en gång sa. Offret kan mycket väl ha varit jag, mer än en gång. Tror man så kan man, typ.

Ooooh! Massa mys igår. Minus det förbannade hällregnet som dränkte oss på vägen till universitetet både på morgonen och på förmiddagen. Men myset kom på kvällen, efter några timmars pluggande... Stjärnklart. Vilket innebar att jag och Elin knatade ut till en av Nydalasjöns bryggor med en stjärnbok under armen. Jättejättejättefint. Ibland känner man sig så otroligt liten då man tittar upp mot himlen... Vi är en flugskit i universum. Och tanken på att jorden skulle vara det enda stället som det råkar finnas liv på är absurd. I så fall är universum ett kosmiskt skämt där vi är det största misstaget någonsin. Rymden är stor, och så vacker... Stjärnskådning ute på bryggan tycker jag definitivt att vi kör repris på ^^

På torsdag kommer Thessan och Sork på en weekendtripp, på söndag åker Ida upp till Kiruna för praktik, veckan därpå åker Elin och då pallrar sig Joelbubben ner en vecka ^^ Honeypie. Snöttisen. Hallegosingen. Jäpp. Nåväl... Ska duscha nu. Luktar skumt.

When I'm upside down

Sååå... En väldigt spännande lördag, som alltid i det ljuva kollektivet. Hällregn så in i helvete igår, var ute och sprang runt universitetet och sjukhusområdet. Det är stort med Kirunamått mätt. Vet ni... De har en helikopterplatta, det tyckte jag var lite häftigt. Sen så är det nått speciellt med att springa i hällregn som blåser åt alla håll och kanter, och kvällsmörkret. Har alltid tyckt om det.

Sov som en gris idag, tills älskade Cää ringde vid 10.30 och ville gnälla om hur korkad en bildlärare är. Alltid lika spännande att bli väckt på det sättet. Sen blev det storhandling på Coop, sex kassar senare och 1400 fattigare så var vi klara. Men nu jävlar har vi mat för fem kompanier! (dvs. räcker för en vecka i vårt hushåll) Och massa tack till Emil som agerade taxi åt oss. Uppskattat ^^ För att inte glömma att hans skills inom packning kom till nytta. Men det är bra att ha fått hela veckans mat fixad, för äta är nått vi är GRYMT bra på. Frukost, lunch, middag och kvällis. Det är grejer det.

Ska läsa lite kemi, statistik och psykologi ikväll tänkte jag, ta en sväng med stavarna (ja, jag vet, men det sägs vara bra träning) och titta på stjärnorna om det bara är molnfritt.

Vi äter nummer, oidentifierat snusk

Har utvecklat en ny besatthet.... E-nummer. Vad är det vi trycker i oss stup i kvarten egentligen? Har just skrivit ut en lista på sju sidor om skiten. Jag vill veta vad det är jag äter, så nu ska jag börja kolla upp det. Sen att jag antagligen inte kommer att förstå alla kemiska namn är en annan femma. Kan ju alltid gå till min feta kemibok på 900 sidor och hoppas på det bästa... Hähä. Ironi är människans bästa vän!

Sitter och poppar min nya skiva, Mötley Crûe, den är lite kul. Måste betala räkningar ikväll också. Igen. Är sååå vuxen. Eller så inte. Men diskar gör vi, det är bra saker. Nääääe... Går Robinson fortfarande på TV? Eller... Näe, nått annat. Ösch. Ska läsa lite i nån statistikbok nu innan det blir sängen.
Tjingpling.

Grattis!

Idag är det tårta, kakor, kladdis och massa annat äckel i kollektivet. Det är en BRA dag med andra ord. Mums. Har suttit i skolan från 8.30 till 16.00, kul grej, men det är ingenting man inte klarar av om man bara tänker på tårta!

Sååå... Med andra ord så vill jag egentligen bara säga GRATTIS IDA!!! Hoppas allt är mer än bra, och presenten kommer så fort folket på CDon slutar söla.

142495-69

Ljuva måndag

Måndag... Hääärliga måndag. Dagen började så fint med hällregn, oavbrutet jävla hällregn. Drog på mig regnbyxorna och cyklade så leran sprutade. Myyyys... Eller så inte.
Har kollat igenom schemat fram till det obefintliga oktoberlovet. Hej Umeå, jag och staden ska bli bästisar för det finns inte en jävla chans att jag hinner hem innan. Yaaaaj!

Nåväl. Joelbubben kommer ner i slutet av månaden iaf, då resten av sambosarna åker till Kiruna. Ida har praktik och Elin sjukt få lektioner. Skönt att slippa vara ensam i fyran under den veckan. Tack.
Sitter och luktar svett, var och sprang upp för "slalombacken", vi kallar det för kulle. Fruktansvärt ovärt att åka där, två svängar och man är nere. Men heeelt okey att jogga uppför, mjölksyra, tokflås och sprutsvettningar. Sweet.
Duscha, äta, sova.


Eeeehehe... He... Eee?

Så var det söndag... Och vilken trevlig söndag det är! Har sovit till 12.14 med ett kortare avbrott i skönhetssömnen av ett SMS. Ett väldigt spännade SMS faktiskt.... Riktigt myspys att vakna till... Mmmmmm! "Jag har fan massa sperma på benet!!" Eeeeh. Usch?
Det är traumatiskt det här...

Ska duscha, slöa, renskriva grejer, cykla, handla squash och titta TV.

Usch!

Tragiskt... Och så KUL!

Tillåt mig säga ett HOLY fuck... Det går verkligen inte en dag här nere utan att nått skumt eller sjukt komiskt händer. Förra fredagen, då Elin just hade anlänt och vi skulle dammsuga igenom hela lägenheten, så gick det proppar i massor. Har vi köpt extra proppar? Har vi ens kollat vars det förbannade proppskåpet sitter? Nej. Vad gör vi? Jo, cyklar ner till Berghem vid universitetet där det finns en ICA som har öppet till 23. Slutade med att jag fick dammsuga med en pimpad cykelhjälm på skallen, dvs med en fet ficklampa fasttejpad. Sexigt värre, Ida har bildbevis, tyvärr. Nu har vi nästan koll på vilka uttag som pallar dammsugaren. Nästa problem är att byta dammsugarpåse... Vi tänkte be Elin försöka när hon kommer hem.

Vad mer...? Har inte fått nått förråd i källaren än, vilket innebär att ett rum är totalt fullpackat med tomma flyttkartonger som ska sparas. Vilket i sin tur innebär att vi har torkstället med svettiga träningskläder i köket. Mmmm... Luktar verkligen mums då vi sitter och äter.
Dagens stora grej är storhandlingen på ICA. Ibland hade en bil suttit såååå fint. Oftast då man har packat cykelstyret med så många påsar att däcket blir skevt. Det är inte kul i uppförsbackar, tro mig... Speciellt inte då man skrattar så mycket att benen viker sig. Fy fan.... Vissa saker är så tragiskt roliga att det är underbart. 
För övrigt så har mitt cykellås sprättat delar på stan. Sweet. Ska ner med hammaren när jag är klar här och banka ihop det. Annars blir det Intersport imorn. Helvete.

Tvättstuga klockan 18.00! Hähä. "Hemmafru" passar inte mig, men det här SKA bli bra. Sådeså. Hähä. Lev väl folket, lev väl. Det tror jag faktiskt att vi gör här nere i södern. Äter gör vi i vilket fall som helst.

Mys

Har vaknat klockan sju för att pallra mig till en oooootroligt spännande timme med statistik. Måste renskriva alla anteckningar i hopp om att nått ska fastna, men det här blir bra! Universitet är... Knepigt. Inte svårt, men knepigt så här i början. Ändå skönt att man "tar tag" i utbildningen och lite yrkesinriktning direkt efter gymnasiet. Har man aldrig gjort annat än att traggla sig igenom olika kurser så sitter det i ryggmärgen, ingen direkt omställning av större skala. Och bara därför att jag känner mig själv så pass bra att jag vet att om jag väntar ett eller två år med det här så blir det aldrig av. Det fixar sig det här! Kollektivet åker norrut den 18:e december, för övrigt.

Har cyklat runt halva stan idag, varför vet jag inte riktigt, men det var lite givande. Östra kyrkogatan är sjukt, och onödigt, lång. Kul att cykla kilometer efter kilometer på samma gata och komma fram till att det är över 100 hus där. Njäe. Så är det då man kommer från en liten sketen stad där allting är litet, charmigt förvisso, men litet.
"Storstadslivet" blir man väl van vid förr eller senare ^^
Så blev det en joggingtur längs Nydalasjön efter middagen. Jättefint där ute längs grusvägen, VERKLIGEN fint, faktiskt. Och ett svinkallt dopp vid stranden. Inte varje dag man kan säga att man badade i mörkret och kollade på stjärnorna (hittade inte Orion, mina skills som stjärnskådare är usla, jag vet).


142495-68

Det går bra, för det mesta

Såååå.... Ytterligare några dagar har gått i vårt lilla kollektiv på ca. 101 kvadratmeter. Ja, lilla, är van vid en villa med källare. Men det känns bra, bättre än sist. Hemresen över jul är bokad, flyg hem den 18:e december på kvällen, så det blir en julafton med snö på backen. Känns fint. Har även beställt statistikböcker och annat mindre nödvändigt för 800:- samt köpt min supertjocka engelska kemibok. Det blev lite fattigt där mot slutet, men det är det man har pappsen till när studielånet inte har börjat ramla in på kontot.

Annars är livet hyffsat harmonsikt. Har suttit och lyssnat på vetenskapsteori och statistik inom hälsovetenskaperna hela förmiddagen. Inte alltför jättespännande, men man överlever. Ska renskriva anteckningarna från idag, så slipper man dubbelt jobb imorn.

Hähä. För övrigt så blir det visst gayfest på lördag. Varför vet jag inte, men det kan ju bli kul. Får man hoppas. Nåväl, livet i kollektivt flyter på. Vi äter för åtta personer och har fortfarande inte skaffat oss några krukväxter, kanske borde kolla upp det imorn... Ska finnas nån blomsterhandel fem minuter från lägenheten. Är ju värt att kolla iaf.

KUL grej

Jävla rövanus! Har beställt böcker för över 800 spänn... Böcker som jag aldrig någonsin kommer att uppskatta. KUL grej. Imorn blire att handla en kemibok för ytterligare 600. Får jag säga att min ekonomi kommer att krascha snart? Nå men visst.
För att göra saken värre så är det massa skit med den förbannade hemresan. Har vi tur imorn på resebyrån så ses vi, annars blir det väl om ett år eller två. Varför ens försöka då det inte går? HOFF!!!!
Irriterad är förnamnet just nu. Jävla Umeå, och ja, jag tänker skylla allting på staden ända tills jag hittar nått annat att anklaga. Sådeså.
Ska borsta tänderna och sova... Tidig morgon imorn.

Välkommen till vårt alldels egna Ryssland!

Nu är det officiellt, jag har flyttat hemifrån. Tankar efter min vecka utan Kirunas välkända gator och ansikten? Läskigt, men ändå lite kul. Jag tror det kan bli bra det här, om ett tag.
Jag och mina sambosar Elin och Ida bor fem minuter (med cykel) ifrån universitetets campus, vilket är rätt så soft. Och den jäveln som påstår att Umeå är platt har inte kutat omkring här... Backar i skogen, backar i stan... Är lite besviken faktiskt, här såg man fram emot att få komma undan sånt, men icke. Annars är det väl... Fint. Husets fasad säger Ryssland, alternativt att målarfärg är dyrt, men utsidan säger ju inte allt. Eller...? Tyvärr så är det en lögn. Jag bor i mitt alldeles egna osthål. Tapeterna är knallgula, och jag är INTE en knallgul människa, med lite sexiga kratrar efter nått offer med borrmaskin. Brukar sitta och pilla på hålen ibland, spännande med väggsmulor på golvet. Och ja... Vi ska faktiskt få tapetsera om... I oktober/november. Men jag och osten ska nog klara det här tillsammans.
Nära till en icke exotisk ICA där vi handlar dammsugarpåsar och andra onödiga grejer, väldans nära till en snorkall sjö där Elin och jag har gjort ett septemberbad, fler kommer säkert i veckan.

Näe... Smäller upp lite bilder på vårt kollektiv senare, då vi har röjt bort lite flyttkartonger. Nu blir det en kvällspromenad med ena sambon. Tjing!