There's a place downtown...

Poppar discodängor, smälter palten som serverades till middag och laddar inför kvällens besök på gymmet. Jag älskar personalförmåner, gratis är gött. Sen att det råkar vara samma gamla gym som man sprang på under hela gymnasiet gör inte saken sämre. Det enda som fattas är Hanna och Kattis. Lite nostalgiskt.
Nå annars... Har överlevt ännu en måndag. Och midsommaren var prima skinka. Hamnade återigen på familjens Lindkvists årliga midsommarferre. Förlorade fett i kubbturneringen, klappade på alla hundar som var närvarande, kidnappade sötaste valpen och gosade länge och väl, pimplade vin, blev myggbiten ute i en trädgård... Mycket lyckat!



Allas vår Creme de la Creme, en av de suraste donnorna på stallet. Självklart klappade jag, lilla gumman börjar bli gammal. Men nog har hon slängt av mig på de gamla goda tiderna! Många stukade fingrar och blåmärken.



För att inte bryta traditionerna... En svettbild från midsommaraftonen. Cykeltur längs Norgevägen för att få glo på vattnet i Luossasjön. Lägg märke till att det var soligt, andra dagen sen jag kom upp för tre veckor sen. You gotta love it.

Ja, vi fryser ihjäl...

Jag tänkte börja med ett FY FAAAN för Kiruna. Japp. Tvingade mig själv ut på en förjävlig joggingrunda i skogen, varmt och äckligt. Ville kräkas, speciellt mot slutet då man är dum nog att springa intervaller. Kommer hem, stretchar lite i min snygga dobbisdräkt till grannarnas förskräckelse. Vi kan kalla det hämnd för att deras osnutna ungar springer utanför mitt fönster okristligt tidigt på helgerna. Usch för barn. Men det var inte därför Kiruna suger lite mer getballe än vanligt, nejnej... Skulle duscha, för sånt kan ju vara fräscht efter träning... TROR ni att det fanns varmvatten? NejnejNEJgudNEJ. Det var som att sticka ner huvudet i en jävla isvak. Ishavet i Nordnorge har ingenting att komma med, allvarligt talat. Och nog har man varit dum nog att bada där alltid... Fuck Kiruna. Staden där ingenting någonsin kan samarbeta, inte på måndagar iaf.



Kattis och jag i Nordnorge för... Tre år sedan? På väg ner mot Ishavet för ett litet kvällsdopp, trendmedvetna som alltid! Jag körde på moderiktiga skogsgröna gummistövlar, inhandlade på Coop. Kattis i sin tur körde på ett säkert kort med sin handduk med motiv från filmen "101 dalmatiner", en klassiker. Och nu blev jag nostalgisk. Natten!


Long time gone

En ny vecka med nya möjligheter! Eller något i den stilen... Idag var det tipsrunda på lab. Alla sprang omkring med sina "tippekuponger" i högsta hugg och plöjde igenom fotbollsfrågor på norska. Gled in på en delad fjärde plats med Maj-Britt. Fick en ful t-shirt från prisbordet, sådana kommer alltid till användning, så man tackar och bockar. Årets första mjukglass är numera avbockad från listan över somriga saker som måste göras. Det var en kall upplevelse. Blåste som vanligt kallt, och där satt man... I solglajorna avsedda för träning då glidarbrillorna var spårlöst försvunna i väskan. Sjukt mycket ungar på stan. Varför? Var vi så där då vi var små? Cyklade in i folk? Jagade duvor? Nå duvor jagade vi banne mig inte, jag var lika äcklad av de flygande sopråttorna då som jag är i dagsläget. Vidrigare djur får man leta efter. Och fiskmåsar... Uäk. Snusk rakt igenom. Ohyra i fjädrarna, skriker som gud vet vad och flyger oroväckande nära ens huvud. Näe... Usch.

Tandborstning på det här och sen sängen. Pensionärsvanorna är tillbaka.

Solen i ögonen

Man måste ju bara älska morgnarna. Kl. 6.30 slirade jag ut från gården i hela fyra plusgrader och med snålblåsten i ansiktet, uppför backarna mot sjukhuset. Så sjukt trevligt, vaknade riktigt fint. Funderar dock allvarligt på att försöka mig på det här med kaffe... Vore ju trevligt att inte gäspa folk rakt i ansiktet. Synd bara att det ska smaka så jäkla illa. Förlåt Sork, men det var vidrigt. Sen att du försökte skylla över snusksmaken på mina två matskedar socker i koppen godtar jag inte. Socker ska ju göra allting bättre. Äh.

Var ute med Malin och Loke i skogen. Fräsch hund som hoppade rakt ner i Lompissjön, som luktar avlopp året runt och innehåller sjuka mängder tungmetaller. Men som vi konstaterade, ännu en sak jag och Loke har gemensamt. Fast jag drack iaf inte vattnet. Får säga det till mitt försvar. Nu sitter jag och glassar i min pyjamas och poppar Winnerbäck. Känns ändå rätt bra.

"Vi är dom som kan dansa när det kränger för hårt
Vi är ängsliga höns inför sånt som är svårt
Vi är dom som vill härja som vinnande hjältar
Vi kan om vi vill men vi kräver support
Vi är lördagens änglar och söndagens knott
Vi är dom som förbannar det gråa i grått
Vi är rastlösa änglar och virvlande dårar
Vi är dansande clowner på ont och gott"


Sweet sunday

Härliga Kiruna! Snorjävla kallt ute, hackar tänder konstant och kommer att få nackspärr av kölden. For ut på en joggingtur i skogen, sprang på en skällande hund som tittade snett på mig och hamnade därefter i en snöstorm. Alldeles underbart. Sprang vidare i motvind och fick snö i ögonen. Roligare söndag kan man ju faktiskt ha. Nåväl. Fick en bok av Malin i examenspresent, väldans snällt! "Lycka nu - en praktisk guide i mindfulness". Med tanke på att hon vet om mina katastrofala yogaupplevelser så... Ja. Det här kan bli intressant. Får komma ihåg mitt trams om att vidga vyerna. Ska ge det en chans här nångång, när man inte stressar arslet av sig. Ska inta ryggläge i soffan och slötitta på tv en sväng, pilla lite på Rubiks kub som jag hittade igår. Kommer inte att hjälpa mig att hitta "det inre lugnet".Trött är man också.


Så var det över, tack och bock!

Jag tror mig nu ha kirrat kandidatexamen. Känns... Tomt. Och förbannat bra! Idag är en sådan dag man är medveten om att tiden faktiskt går rätt fort. Som Samir så vackert sa; "Det känns som att man började igår". Jotack. Så jag känner mig lite nostalgisk. Men tack för de här åren, är kanske lite klokare, och mer nyfiken än någonsin.

Tänkte ta tag i förfallet här hemma innan det bär av uppåt landet. Upp till staden där gräset ännu inte är grönt, där alla känner alla och uppförsbackarna aldrig tar slut. Älskade barndomshemmet med gnäll 24/7. Ska bli rätt trevligt känner jag. Saknar folket, och jag har planer på att den här sommaren ska bli fenomenal. Älgar, fjällen, grilla, Mampa och älskade, älskade Cää. Nejfan hörni, städa var det ju.


All this is background noise

Har lugnat nerverna inför morgondagens, mest troligt katastrofala, examensredovisning med ett dopp i Nydalasjön. Var inte lika snorkallt som i början av maj, men inte var det njutbart heller. Men man får icke vara kräsen! Fötterna domnade inte ens bort den här gången, litet plus i kanten.