Singing that melody

Den gamla måndagstraditionen med fysträning är återupptagen, iaf den här veckan. Har med andra ord lämnat svettpölar efter mig på IKSU. Lyckades få svett i ögat idag, sved och man sprang med ett öga öppet och det andra stängt. Mycket fint. Det börjar för övrigt bli riktigt kallt ute nu, och det luktar så där fuktigt höstigt. Ni vet när löven har börjat dräller omkring på backen och allting bara luktar jord... Hösten är mys. Kanske borde hasa ut i köket och koka en kopp te.

I'm singing it
I'm singing that melody

Pride

En otroligt seg söndag börjar gå mot sitt slut. Halvbakis har jag tvättat, städat och duschat igenom blommorna. Känns en aningen effektivt, trots den usla dagsformen.
Var Umeå Pride igår, med tillhörande parad genom centrum. Stort cred till alla som går i tåget, men det som jag tycker är absolut charmigast är de som går med skyltar i stil med "Stolt mamma". Jag blir lite glad av sånt. Och så den där lilla festen på kvällen som starkt bidrog till dagens huvudvärk... Mycket folk och sjukt varmt.
Ska plugga lite till den kommande tentan och sen sova bort resten av kvällen.


Korridorsliv

Vaknade 8.46 av att Kattis SMS:ar och lämnar en lägesrapport. Du väckte mig! Nåväl, dags att vakna i vilket fall som helst. Rullade ur sängen och insåg vilken förbannad träningsvärk som har infunnit sig under natten. AJ! Testade bodycombat igår, men jag tror att den endast förstärkte (höhö, amplifierade) den redan befintliga värken. På tal om combat... Ni skulle ha sett mina snygga karatekickar, speciellt hoppkickarna. För jag är ju känd för att vara sååå smidig, inte. Fnissade lite för mig själv och sträckte benet i en halvt omöjlig vinkel.
Hittade just jojk på datorn. Det går bara inte att glömma bort att man är uppvuxen i fjällen. Men jag vet att det inte är jag som har dragit ner det här... Nåväl. Lite samisk touch på lördagsmorgonen.

Ska diska filtallriken och kolla om den snuskiga kastrullen som har invaderat diskhon är bortdiskad. Mest troligt inte. Man måste ju bara älska korridorer, speciellt då folk diskar efter sig. Följer för övrigt ett mjölkpakets öde i vår kyl, bäst före var 4:e juli. Ska tetran krypa ut själv? Eller kommer nån att inse att mjölken faktiskt är gammal? Mycket spännande.

Listfan

Blev tydligen utmanad av http://scatterbrain-tess.blogspot.com/ att göra det här, jag som verkligen avskyr listor >_<
Men den här är för laget!

Fem saker i min frys:
Vad finns inte där? Frysfacket är halverat av isbildning, men det har inte hindrat mig! Få se nu... Kycklingfilé (vägra benbitar!), fibertoast, wokgrönsaker, köttbullar och köttfärs.

Fem saker i min garderob:
Dammsugaren, verktyg, kläder, gardinstång och två par inlines. Take that!

Fem saker i min bil:
I Umeå är bil något som inte existerar, här susar man fram på cykeln med vinden i håret och ett krampaktigt tag om styret. Men i moppebilen/kuben som står så fint på garageuppfarten i Kiruna finns det ett stort antal skivor, mest troligt ett par bortglömda solglasögon, vantar, tuggummi och diverse kartor.

Fem saker i min handväska:
Men sluta nu... Vi ändrar på frågan... Fem saker i mina fickor: Ett stort antal plastkort (Sebad är fortfarande min idol i kortvärlden), tuggummi, papper, reflex och nycklar.

5 offer:
Nu har jag bråttom! Måste hitta ett par jeans och fara mot föreläsningen. Känn dig utmanad bäst du vill. Höhö.

It's a brand new day

It's just past 8:00 and I'm feeling young and reckless
The ribbon on my wrist says:
"Do not open before Christmas"

Härligt. Vaken, absolut inte pigg och har för närvarande fil på golvet. Orkar inte... Vem bestämde att måndagar ska vara som de är? Måste dessutom slira förbi på stagga och inhandla en ny cykellampa då min bestämde sig för att lägga ner helt. Skitgrejer.

Pocketful of sunshine

Älskade solen har gjort min lördag. Ska kanske inte klaga på fredagen heller, hittade ju faktiskt till föreläsningssalen utan alltför många helomvändningar i mörka korridorer och så äppelpaj i trevligt sällskap på kvällen. Förutom den där jävla gympan... Just det,  jävla gympan. Hade laddat hela dagen, peppat mig själv, pressat pasta till lunch och tryckt i mig ett mellanmål. Men vars var allas vår Barbro?! Inte där. Okey. Vikarier kan ju också vara super, försöker intala mig själv att det blir kul ändå. Var karln till vikarie peppande med bra övningar? NEJ. Fy fan vad lä. Slutade med att Bodil, Ida och jag drog innan passet var slut. Tappade all lust att träna. Sicken jäkla tur att spinningen var kul imorse, all gnista är tillbaka. I'm back on track. Höhö. Har för övrigt inte svettats så där mycket på evigheter. Min rosa handduk fick jobba hårt.

Har matat ankor idag. Sötnosarna, eller... Sötnäbbarna? ^^ Jag och kameran är fortfarande inte på samma våglängd. Kan ju kanske ha något att göra med att jag inte orkar läsa instruktionsboken...? Näääe. Lite improvisation! ^^


Spänningen är olidlig...

Detta inlägg ska ägnas åt min framtida njurdonator, dvs. min bror. Han har i uppdrag att städa ur Felix terrarium och ge ödlan mat den här veckan. Spänningen är olidlig... Tror vi att bror klarar av detta tunga, och framför allt avancerade, uppdrag?

LINUS ・c säger:

Äh vafan ska nog ta och mata felix

LINUS ・c säger:

brb

LINUS ・c säger:

stanna här

LINUS ・c säger:

kanske frågar nått om det behövs

Honkytonk säger:

Okey

LINUS ・c säger:

vart fan har vi håven ? =D

LINUS ・c säger:

vågar inte ta i han

LINUS ・c säger:

han bits

Honkytonk säger:

Håven är borta sen fem år tillbaka.

Honkytonk säger:

Det är bara att sticka ner handen.

Honkytonk säger:

Tvätta händerna innan!

LINUS ・c säger:

Jahaps

Honkytonk säger:

Ta soppsleven då.

LINUS ・c säger:

Jag kmr dö

Honkytonk säger:

Men akta så du inte mosar honom,

LINUS ・c säger:

får fan ta och göra det

LINUS ・c säger:brb

Väntar på att få höra att ödlan är nerspolad i avloppet, alternativt ihjälklämd mellan soppsleven och terrarieväggen. Det kanske bör tilläggas att Felix mäter hela 10 cm från nos till svanstipp. 10 MÄKTIGA centimetrar som ni kanske inser... Tsss... Män.


Poppa sig lite

Inställd föreläsning ledde till tonfiskmackor och en känsla av rastlöshet... Fint att ha vaknat kring sju imorse. Behålla en normal dygnsrytm är aldrig fel, men vad i helvete ska jag göra nu då? Funderar på en cykeltur, jag och kameran. Nångång ska vi väl lära oss att kommunicera med varandra.
Bio igår på kvällen, Patrik 1.5. Svensk film är riktigt bra, något man har insett på äldre dar. Jag skrattade och grät en skvätt eller två, med andra ord en fin bit. Mycket svenskt som är på G för övrigt, märkte det under den "korta" reklamen. Hann med att diskutera, bli rastlös, snegla igenom hela biosalongen flera gånger om och sucka högt. 20 minuter? Finns det inget slut på reklamfan?

Det börjar för övrigt bli riktigt kallt ute nu. Fleecetröjan, min brunvita mysis, åkte fram ur garderoben imorse. Men med tanke på det kirunianska ursprunget så finns det vissa gränser. Hör ni det? Det är september, med andra ord är det inte tal om mössa på minst en månad. Halsduk och vantar får överkonsumeras, men icke mössor och vinterkläder! Det finns ju faktiskt gränser, och en en viss stolthet över att man faktiskt drar ett debutbad 4:e maj så fort isen har dragit sig tillbaka från strandkanten.
Ska poppa vidare med Dolly Parton medan jag laddar inför diskandet av lunchtallriken.

Aj? Igen

Endast fyra dödade flugor idag! Inte för att det tar sig utan för att jag har haft annat för mig än att banka ihjäl dem så fort de kommer och är närgångna. Har sprungit omkring på ICA Maxi och letat presentpapper. Väl undangömt vid frukten var det... Vem sätter presentpapper där? Jag som tyckte jag var logisk och letade vid pärmar och tejprullar, men icke.

Tror jag uppnådde en ny nivå av att svettas ikväll, den svarta tröjan hade vita fläckar... Myspys, eller som Kattis säger "sådär mysigt svettig" och syftar på då svetten har börjat torka in ^^ Väldans gulligt.
En bodypump och en timme gympa på det. Mina ben är slut, igen. Träningsvärken börjar bli en del av det dagliga livet. Och när kommer egentligen den sk. "formen" tillbaka? Kanske aldrig hade den... Men det är ju en fin tanke iaf ^^
Ska poppa lite musik och sen stupa i säng. För hör och häpna, jag har labb imorn. PCR.


Härliga, icke underbara måndag...

Herran... Vad trött man är. Första veckan är avklarad, andra påbörjad... Sitter redan med en labbrapport på halsen och ett fullsmockat schema fram till mitten av november. Vad hände med alla härliga höstlov som man hade på gymnasiet? Jag tycker vi gör det obligatorsikt även på universiteten. När ska jag nu kunna åka hem och få maten serverad? Eller pallra mig neråt landet och invadera Uppsala? Mina planeringar går ju åt helvete.
Nåväl. Har sparkat igång träningen nu efter sommaren. Smärtan var ett faktum hela förra veckan, nu börjar jag kunna gå som folk igen. Lagom till fysen ikväll ^^

Min 19,8 kvadratmeter stora bostad är invaderad av blomflugor, slår ihjäl dem på löpande band... Men inte ens det kan minimera deras antal. Har fått ett tips om att inte vattna blommorna på ett bra tag. Cää... Är du säker på att det funkar?