Hallegosegos

Har pallrat arslet till Joelbubben. Väääldigt spännande, med tanke på att han är i duschen och kissen har gömt sig. De har gaddat ihop sig, definitivt.
Nåväl. Har "motionerat" med Kattis, kollat mina repriser av Förhäxad och även den årliga balen. Alla var grymt fina, och sånt gör att mamma Honk vaknar inom mig. Hallegosingen!

Nåväl. Ska leta upp min pojkväns kissemisse och överväga att byta kläder innan alkoholen kommer fram. Uuuäää... Massa sprit.

Howl with me

Har ringt och pratat med suriga tanter på kommunen... Helt ärligt så tycker jag att människor som vet att de kommer att ha kontakt med andra människor kan bete sig som folk. Det finns andra yrken där de kan få sura ifred. Voi vittu! Perkele... Och där tog finskan slut.
Fint väder i vilket fall som helst. ÄNTLIGEN behagar våren att pallra sitt arsle till Kiruna också. Fast jag förväntar mig fortfarande snöstorm på studenten, traditioner får ju inte brytas.

"The dream is alive, I can run up the hills every night,
go around and see another side of the tree.
Freedom has a meaning for me, howl with me.

Fear in the dark, I advice you. Can't see the eyes, the glow behind you....
It's my song they now sing to you.
You stand no chance....
"

Återigen så sitter jag och nöter på Joels Sonata Arctica skiva. Kan inte låta bli. Den är bra. Och nej, jag förväntar mig inte att du ska förstå mig den här gången heller. Nån påstod att jag hade skum musiksmak, håller med, men jag föredrar att kalla den varierad, blandad och totalt ihopmosad. I like it. Vem kan motså Rihanna blandat med lite metal? Möhöhöhö.
Voi fan, nu ska jag vidare till stallet och fräsa runt en sväng.


Bittersweet

"If I tell you
Will you listen?
Will you stay?
Will you be here forever? 142495-45
Never go away?
Never thought things would change, hold me tight
Please don't say again that you have to go

A bitter thought
I had it all
But I just let it go
Hold your silence
It's so violent since you're gone

If I had told you
You would've listened
You had stayed
You would be here forever
Never went away"

Supersegt

Har spenderat tre timmar på att se Pirates of the Caribbean - at the world's end hos bubben och Puff tha mighty. Helt ärligt... Det var inte värt. Filmen är inte ens hälften så bra som ettan, och då blir jag grinig. Slutade med att jag och tjockiskatten lekte med en papperstuss. Det är vi bra på iaf.

Gårdagen var slö, äckligt slö. Masade mig till stallet i det fina vädret för att sällskapa Hanna nån timme. Och efter middagen blev det lite ragg med en jeep. DÅ kom illamåendet. Smått bakis (faktiskt inte mycket alls), omgiven av folk som äter romkulor och bananklubbor. Lukten... Den där jäkla lukten... Uäääh. Men det är självförvållat så in i helvete från min sida så det straffar sig. Nästa ferre? Onsdag, jo, den här onsdagen som kommer. Fy fan. Studenten kommer att sätta mig på AA. Alkohol kommer att vara så fruktansvärt äckligt efter de här kommande två veckorna att det blir komiskt.

För övrigt så har jag haft värsta suget efter varma, sliskiga mackor, sen torsdags. Vad händer då man väl fixar de där mackorna? Jooo. Man äter en halv och mår illa. Varma mackor är inte gott. Nixpix. Det är faktiskt riktigt äckligt.
Har jag sagt att jag har hittat mina inlines? Höhö. Se upp för fan, jag ska lära mig att åka igen.

Tihi

Tihi! Vi äger tjejer, vi äger så sjukt jävla fett att man bara måste bli glad. Det förbannade ArcView har gett oss ett MVH i MSP-B. Kanske var riktigt bra att man hamnade i tidningen och sen en snabbis i TV också.
Tack, tack, tack. Medlet blev höjt ett snäpp till. Vi ääääger raringar.

Fräsigt

Tadaaa! Det är fasiken fint väder igen. Sjukt härligt med nått annat än spöregn utblandat med lite snöstorm emellanåt. Nu känns det som att slutet är nära, två veckor kvar och sen är studenten ett faktum. Tre år med MSP, som slutade så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig i ettan. Thank you, ni gjorde tre år till någonting som jag kommer att minnas ett bra tag. Men nu jäklar, det är dags att sikta på nått annat och röra lite på sig, även om det bara blir en bit ner i landet.

För övrigt så har dagen börjat med motion. Jajjemänsan. Är så emot att träna på morgnarna, då ska man sova, men stallet är ett undantag. Har skuttat hinder med storfräsaren Dessi. Känner på mig att med min stil så kommer det att bli minst EM, men OS är nog inte heller omöjligt... Så SNYGGT. Eller så inte. Men kul är det iaf, då hästen är snäll och vet vad den pysslar med. Har ingen aning om vad jag gör, men oftast så sitter jag kvar iaf. Ett plus i kanten liksom. Kul att sitta med gipsad arm och hjärnskakning nu. Nixpix.
Ska äta lite flingor och pallra mig mot skolan.


142495-44


Inte riktigt som planerat

Senaste trenden: lösnaglar. Alla Kirunabor bokstavligt talat rensar hyllorna på Domus. Spännande. Är långa, snygga naglar förknippade med sommar, sol, student och bal? Jag torskar svinfett på alla kriterier. Långa naglar är uteslutet, gitarrerna strejkar och det gör svinigt ont då naglarna smäller av i stallet. Så ja, jag är fruktansvärt manlig av mig med kortklippta nagelkräk. Bäst av allt är de nertuggade nagelbanden, extra piffigt.

Oooh. Totalt bortgjord för övrigt. Jag och Hanna blev kidnappade av Nordnytt. Vår fruktansvärt usla miljökonsekvensbeskrivning (äckligt långt ord!) har blivit TV-kändis. Blääää... Varför ställer man ens upp på sånt här?
Sen så redovisades vårt fiiiinfina projektarbete igen, till allas stora olycka.  Men lite kul att folk tyckte om bilderna på kyrkan och stadshuset iaf, då har man inte kastat bort all tid man spenderade kravlandes på marken med ett stativ i högsta hugg. Voi vittu, nu är det över! Tack och hej.

När vinterisen ligger kvar

Tadaaa! Solen skiner äntligen i pisstaden Kiruna! Det har inte hänt på... Två veckor? Nått sånt. Nu kanske snön smälter bort, men det kanske är att hoppas på för mycket. Vad spelar egentligen sommar, löv på träden, lite värme och solsken för roll då man har meterhöga snödrivor utanför fönstret? Ha... Ha.... Lovar, det här är den enda staden som gräset inte är grönt i. Fuck it. Och folk undrar varför man vill flytta. Konstanta köldskador är bara en anledning.

Har vart dödligt effektiv idag. Pallrade mig ut till den kära lompisskogen för att springa en runda. Skitabäcken är för övrigt fortfarande översvämmad. Mmmm.... Skitigt vatten med en distinkt lukt av just skit som bokstavligt talat forsar över motionsspåret. Hääärligt.

142495-43

Såg ut ungefär så här... På ett litet ungefär. Man ska ju inte överdriva eller nånting, näföfan. Ska slänga ut joggingskorna på bron för lite vädring, eller under brors säng för att få lite rajraj senare ikväll. Bra idé....

Aaaatack!

Min nässpray attackerar mig, varenda jäkla kväll. Istället för "ett sprut i vardera näsborren", så skjuter den en missil av anti-snorspray rakt upp i bihålorna. Det börjar bli läskigt. Och nej, nu syftar jag inte på mitt eventuella beroende av nässpray. Herreguuuuden då. Man sprayar upp flaskan, sen är det bra igen. Max 10 dagar är inte min grej.

Har matat Felixbubbo för första gången på två veckor. Papps har fått vara barnvakt åt honom då man semestrade lite i Ryssland, och då stygnen satt i handen.
Kul att få känna ödlans slemmiga tassar mot handflatan igen. Han är så söt att man bara vill nååå:a lite åt honom, inte för att han verkar bry sig, men det är tanken som räknas. Det första jag gjorde efter att ha satt ödlan i en annan bunke för att kunna skrubba ur terrariet var att pajja hans favoritfisk i glas. Jävla ståltråd att gå av rakt i handen på mig, usel kvalité, jag lovar, inte mitt fel. Nåväl. Ödlan fick sin mat och står just nu på diskbänken och ser lömsk ut.

Ska spana i skafferiet och leta fram lite kvällsmat. Hemska tanke att sova på tom mage. Ösch! Maaaat....

Spooky

Klockan åtta vaknade jag med panikångest över det fruktansvärt usla tjutet från min halvtrasiga mobil. Sjuuukt tidigt, är inte van vid att kliva upp den tiden då jag vet att man kan sova längre. Men nixpix. Klockan nio cyklade jag till lassa (motion så tidigt på dagen är inte heller det minsta roligt). Efter fem minuter var stygnen bortplockade, och min hand ser lite skum ut, men det fixar sig förr eller senare. Inga problem.

Efter en andra frulle hos Sork och hennes galna kissemiss Helli så blev det shopping. Fy fan... Jag har köpt en kjol, en slampigt kort sådan också. Det här kommer att bli så kul.
Sist jag ens tittade på en kjol var för... Ett år sen. Sist jag hade på mig en var för fem. Sweet.

Voi. Ska klinka lite gitarr innan jag och Malin pallrar oss upp mot stan en sväng. Tjing. För övrigt behöver herr gitarr nya strängar. Lust att skänka ett set? Nån? Nähäpp.


Det går bra nu

Sitter och provspelar plektrum till akustiska gitarren. I brist på vettigare sysselsättning. Hittade en låt av Lars Winnerbäck som är mitt senaste försök... Det låter inte så taskigt, så vi kan säga att det går riktigt bra. Höhö.

Har skrivit bort ett nationellt prov i matte D... Ska icke klaga, VG i kursen är mer än vad jag hade förväntat mig. Känns sjukt skönt att få det bortgjort! Fast ett prov till blir det, men det här fixar sig riktigt bra tror jag.
Så var det nationella i svenska... Har aldrig skrivit en sämre text. Hur kul låter det med fyra A4:or med en utförlig beskrivning av mitt intresse för böcker och en analys på annat tjaffs? Inte kul alls, jag vet.
Men det gick fasiken snuskigt bra med det också. Det är massa flyt idag :D

Långhelg nu. Skönt. Ska sova bort massa timmar, äta mat och tårta, ta bort stygnen ur handen, umgås och träna. Så härligt slött att jag blir lycklig på riktigt.
Ska pallra mig och fila naglarna framför TVn nu, sen ut och promenera en sväng i regnet. Tjing.

Ryssland


Efter sjukt många timmar i en minibuss så är man hemma i rätt land igen. Ryssland var sjukt smutsigt, slitet, hårdbevakat, kallt och grått. Precis allting som man tänkte sig att det skulle vara. Men det var helt klart värt att åka dit och få se allting. Och nej, det är inte samma sak att ha sett bilder från Ryssland, ditt tröga kräk.
Det luktar illa, allt från bilarna till husen. Allting är slitet och grått. Ryssarna i allmänhet kan inte ett ord engelska, är dryga och oartiga, men det finns undantag, faktiskt. Sjukt lärorikt att få veta det också.
Resan har gett mig ett nytt perspektiv på saker och ting.

Och man kan ju inte säga att vi hade tråkigt heller. MSP är så värt ibland.

Om det nu är så himla bra att se bilder så smäller jag upp en till dig, så du har ännu en bild att snylta på. Vassego.

142495-42

Unforgiven

" Come lay beside me, this won't hurt I swear. 142495-41
She loves me not, she loves me still, but she'll never love again
She lay beside me, But she'll be there when I'm gone
Black heart scarring darker still, yes she'll be there when I'm gone
Yes, she'll be there when I'm gone
Dead sure she'll be there...

What I've felt, what I've known
Turn the pages, turn the stone
Behind the door, should I open it for you....
What I've felt, what I've known
Sick and tired, I stand alone
Could you be there, 'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven too?
"


Absolut inte lite att göra, nixpix

Min granne är skiiiitskum... Faktiskt. Han smyger konstant omkring på garagetaket (som råkar vara just utanför mitt fönster, jag spanar inte alls på grannen, nejnejNEJ) och taffsar på parabolantennen.
Har tänkt på det här i några dagar nu, och nu har jag kommit fram till några teorier...

1. Han pejlar in massa skumma kanaler och fufflar i allmänhet med att smita undan räkningar från TV-bolagen.

2. Han är en hemlig agent från NATO, eller Tyskland, som ska avslöja massa smaskiga hemligheter.

3. Han petar bort snöklägg för att få bättre mottagning.

Efter att ha noga övervägt alternativen så tippar jag kanske på 3, men det hade vart sjukt spännande om det var 2.

Ska börja packa lite till Ryssland nu. Blir spännande att se hur mycket skit jag tar med den här gången.


Min älskade bror är störd

Hoff. Ibland förstår jag inte vars min bror har fått sina gener ifrån... Serri... Hans närmsta släkting är fan en schimpans på ett finskt zoo, de är svinigt lika varandra.
För övrigt har jag och bror haft en hyffsat normal konversation utan att slita ögonen ur varandra, dvs. vi har trackat på varandra, hittat en människa som ingen av oss tycker om (gemensamma intressen är riktigt kul faktiskt) och så avslutades hela skiten med brors tappra försök att få mig att inse det magiska med WoW. Ett fett misslyckande från hans sida.

Voi. Ska äta kvällsfika och inspektera de nyinköpta åksjuketabletterna en sväng innan jag däckar av trötthet. Imorn blire att tvätta kläder i massor och avverka sjukt många grejer i skolan.... Ett prov, ett tal, en bok och en redovisning. Svinkul.... Verkligen.

142495-40

Erkänn likheterna mellan min bror och en apa, det är slående likt faktiskt. Finfin bild som jag fotade i somras, bror blir bra på bild, helt klart. Charmigt äre i vilket fall som helst. Folk påstår att vi är lika... Skrämmande tanke.

Silence must be heard

Gud förbannat säger jag bara. Musik är inte kul då det är asmangel på högsta volym, blandat med rök och bländande ljus. Eller så är det jag som börjar bli gammal nu igen.
Njet. Fyller 19 nästa månad, och det är inte ens nästan roligt att bli äldre. Vem påstår att det är kul att bli vuxen? Få ta massa jävla ansvar och vända upp och ner på sitt liv flera gånger om innan man hittar det man letar efter.
Helt ärligt... Jag vill inte. Vill inte tappa bort det jag redan har. Och ja, jag är fånig, men det står jag för.

Fick mig ett par nya joggingskor idag. Papps kände sig snäll och bjussade på dem. Tack som fan. Det är fascinerande, de luktar nytt och fräscht. Får se hur länge det varar. Tycker fortfarande att träningsskor ska lukta lite skunkigt (Okey, okey, OKEY, mina luktar inte, de stinker)... Motion ska vara förknippat med svett. Massa jävla svett.


Förbannade snorungar

Som den sanna serietönt man är så pallrade jag arslet på bio idag med snuttis-Joel. O ja, det var vi och ungefär två miljoner galna ungar som förstörde allt.
Barn ska inte gå på annat än Disneyfilmer. Man kastar inte tomma flaskor på bioduken, man kutar fan inte på toa hela tiden och man ställer sig absolut inte upp och börjar rota fram jackan mitt under min snuttiga slutscen!!!
Bryr mig inte om allt våld i filmen, nejnej... Vad tar ni mig för egentligen? Är bara sjukt insatt i hela den där förbannade Peter/Mary Jane-grejen... Fan. De ger mig aldrig ett riktigt lyckligt slut. Blir galen.
Nå, man får inte allt här i världen, det har man ju redan konstaterat då tomten aldrig gav mig en ponny i julklapp... Filmen var bra i vilket fall som helst.

Är sjukt stressad just nu, som vanligt. Tänkte som författa slutet på talet nu, ska bara pressa i mig en klase vindruvor och tre glas saft så är jag vaken också. Svinbra med sockerchocker. Mums.
Näfan. Det blir inget gjort om man inte sätter lite fart. Yiiiiiihaaaaaw!

142495-39


'Cause I need a beat to give this tune

Absolut min lyckodag idag, massa snö som vräker ner och bildar slemmiga små pölar på backen, hittar inte mitt svarta bälte och så kliar det på höger knä.
Sicken tur att det blir bättre! Redovisning av nån miljökonsekvensbeskrivning (låååångt ord) nu om 30 minuter, sen massa tråkig engelska... Hoppsan, nationellt prov imorn, men det här fixar sig.

Ska pallra arslet upp på stagga igen sen efter skolan, måste dra några skruvar på snuttisgitarren som är utlånad igen. Vill inte att den ska börja spotta delar på scen, kan blir en aning pinsamt. Men Emma fixar! Inga problem, som den tekniska människa jag är... Pfffsss... För övrigt så är det jag som försökte laga en micro med en sladd från en kaffebryggare. Det funkade inte... Typiskt.
Måste leta upp ett par strumpor och börja cykla... Ibland vill jag ha bil, definitivt. Fast mina förhoppningar är att skaffa mig en då jag är 25. Fast papps får hemskt gärna skaffa sig nån som vill starta. Lånade bilar är inte samma som egna. Hmm... Definitivt.


Absolut... Eeeh...

Har fått i uppdrag att vattna blommor i två veckor. Har skrivit två fina postit-lappar och klistrat upp dem väldigt synligt för att komma ihåg det också. Känns bra det här.
Innebär det här vuxenpoäng? Näää? Men den jävla deklarationen gör det iaf... Jag har slöat sjukt mycket hela året, förra också. Inte ett jobb så långt ögat kan se, nixpix. Ändå får jag hem massa läskiga papper. Nåväl. Där rök hela kvällen.

Ska skriva mitt förbannade tal nu också. NU! Inte sen, inte imorn, utan nu. Eller... Ska duscha, sen skriva. Träna ikväll, inte vara social, nejnej. Skriva, läsa igenom och skriva ännu mer. Absolut.
Det blev inte att ha ett liv idag.