Finnelandet

Bror och jag har vart ute på kvällspromenad i de finska skogarna, eller... Om vi är väldigt petiga, i en finsk skogsdunge eftersom vi befinner oss i en stad mindre än en timmes bilfärd från Helsingfors.
Näe... Varmt är det också. Överhettningen och svettningarna är ett faktum, dygnet runt. Börjar misstänka att jag verkligen inte är gjord för ett liv nedanför polcirkeln, men återigen tänker jag använda mig av citatet "Vältränade människor svettas mer." Höhö. Fan, det håller inte i längden. Det är sommar och olidligt varmt, jag svettas. Och överkonsumerar solkräm. Punkt.

Varje gång jag ska skriva hotmail så skriver jag det mindre smickrande hormail, en annan skriver hotmale... Svårt det där. Kommer fel hur man än gör. Damn it.
Ska rota igenom de oändliga skåpen efter en knäckebrödsmacka.

Var är boxen?

Funderar på att ta mig en promenad innan jag börjar rota fram resväskor och kläder som ska med till Finland. Det är återigen dags för den traditionella familjesemestern med andra ord... Bilsemester. Kanske ska vara lite tacksam för att vi inte kuskar runt med en husvagn och tar en hel vecka på oss att komma ner till södern. Snabbt och effektivt (så gott det går i en purken bil) ska det gå! Nåväl... Blir väl att vara borta 8-9 dagar. Har jag tur så kanske det t.o.m. är lite sommar där? Har fina planer på att träna, läsa och dega. Ingen som helst skillnad från vad jag gör nu med andra ord. Miljöombyte, helt enkelt.
Felixbubben ska få bo med Ida och Elin under tiden, tror han kanske uppskattar omväxlingen från fammos köksgolv och uppfiskandet ur terrariet med en soppslev. Det är inte lätt att vara en salamander på 10 cm från nos till svanstipp, folk har en tendens att inte ta honom på allvar... Men lillen biter utan att kolla läget först. Mammas ponke ^^

"B som i bag, B som i box, B som i bag in da box. VAR ÄR BOXEN? DÄR ÄR BOXEN!!"
Det är nästan så alkoholtarmen vaknar till liv igen... Näe, nog är alkohol lite småkul alltid.


Invasion

Nu jävlar börjar förkylningen ge med sig... HA, take that! Känns fint att kunna röra på fläsket igen utan halsont och fantomsmärtor i bihålorna. Gårdagens motion blev ett svettigt fyspass, men sen när svettas jag inte? Har läst och hört att man svettas mer då man är vältränad, tänker köra stenhårt på att det där är sant. Dagens träningsvärk i arsle, lår och bröstmuskler är inte nådig, men nog känns det fint alltid.
Joggat sig lite med Kattis nu på kvällskvisten för att denna dag även skulle gå i hurtighetens tecken. Fy fan vad mygg det finns längs spåren i skogen!! Stora jävla svärmar som fastnar i håret, ögonen och i käften. Myspys, inte. Men nog springer man hela vägen då krypen invaderar ens väg, en lätt panikkänsla är alltid effektivt.

För övrigt så har vi badat. Sånt är alltid uppskattat, och inte svettas man heller i kalla bäckar ^^


"Hosta inte på mig!"

Sitter med en dunderförkylning som har letat sig ner i halsen och upp i bihålorna. Känns alldeles... Alldeles underbart, inte. Bror och jag har spenderat helgen med att kollektivt sitta i soffan och hosta upp lungorna för att sedan väsa fram ett "Hosta inte på mig!" till varandra. Husets papperskorgar är fulla med uppsnutet toapapper. Näsdukar är för mesar.
Idag känns livet en aningen bättre, ska pallra mig ut på en promenad efter middagen.

Beställa böcker? Kanske?


Den härliga måndagen

10 timmar har spenderats på älskade Solis idag, förmiddag och eftermiddag. Kan man begära mer? Gud nej, men tungt är det. Jag lever inte mitt eget liv idag, nejnej, jag lever för nio olika personer. Alla är visserligen charmiga, men nu är jag banne mig trött.
Den fina synen av min brors otränade bringa mötte mig när jag intet ont anande hasade ner för trapporna till källaren och duschen. Min fot gör ont, och den älskade familjen har smittat mig med halsont. Tack som fan. En viss svettlukt hemsöker mig och jag tittar i kors av trötthet.

Näe. Imorn blir det bio ^^ Älskade Narnia ska återigen få förgylla min dag. Puss på C.S. Lewis! Ska micra mig en kopp te i brist på orken att koka upp vatten i en kastrull. Papps har fortfarande inte insett det gudomliga i en vattenkokare. Men det kommer! Hmm... Fin julklapp. Smart Emma, smart. Påminn mig om det här sen i december.
Ska poppa Era och Anna Ternheim i väntan på att håret ska torka.


Jul, någon?

Fick en plötslig längtan efter julen. Snö, kyla och världens mysigaste julpynt. Knarrandet av snö och skare då man är ute och går, skidåkning, rykande te med pepparkakor, glögg, varma vinterjackor, lukten av gran, umgänge med frusna människor... Julen är lätt den mysigaste tiden på året. Ibland känns sommaren överflödig, speciellt när det är regn och några få plusgrader utomhus.
Allt i sinom tid... Just wait and see. Näe. Nattliga ögonblick av nostalgi gör mig blödig och sentimental.

Dags att sova.